Višeminutne ovacije za „Krunu Jovanovu“: Ljubavna priča koja prkosi svemu (FOTO)

21.03.2024

15:45

0

Idejni tvorac je glumica Vanja Milačić

Višeminutne ovacije za „Krunu Jovanovu“: Ljubavna priča koja prkosi svemu (FOTO)
Anica Petrović u predstavi Kruna Jovanova - Copyright Promo/Bus Plus produkcija

Uz višeminutne ovacije održana je premijera predstave „Kruna Jovanova“, 19. marta  na velikoj sceni Kulturnog centra Čačak.

Ova predstava je zvanično poslednji program prve Prestonice kulture Srbije - Čačak 2023, projekta Čačanska rodna.

Promo/Bus Plus produkcija
 

Idejni tvorac predstave je glumica Vanja Milačić, koja je ponovo okupila kreativni tim koji stoji iza njene vrlo uspešene monodrame „Nenapisana pisma“ o Nadeždi Petrović.

Velika ljubavna priča sa početka 19. veka

Prema tekstu koji je, kao i „Nenapisana pisma“, napisala Milkica Miletić, Vanja Milačić je uradila dramatizaciju.

Promo/Bus Plus produkcija
 

Glavne uloge dodeljene su Stefanu Bundalu i Anici Petrović. Režija je poverena Nikoli Kljajiću. Scenografiju je uradila Jovana Stefanović, kostim Marta Čkonjević, juvelir je Divna Mihailović, a originalnu muziku napisao je Nikola Smolović, dizajn potpisuje Ana Krbanjević.

Priča o Kruni Mihailović udatoj Obrenović

Inspirisana velikom ljubavnom pričom sa početka XIX veka, ova drama je priča o Kruni Mihailović udatoj Obrenović, i njenom mužu gospodaru Jovanu Obrenoviću, rođenom bratu kneza Miloša, koji je u to vreme vodio Čačak. To je pozorišna priča o njihovoj velikoj ljubavi, o gradnji konaka, dinastičkim pritiscima i životnim nedaćama kojima je ta ljubav odolevala.

Promo/Bus Plus produkcija
 

- Smatram da je ovo jedna od ljubavnih priča sa naših prostora koja može da parira bajkama sa ozbiljnim elementima, zato što nisam ranije čuo za ljubavnu priču koja toliko prkosi svim problemima koje doživljavaju njih dvoje kao što je statusni momenat, konstantno ratno stanje, odsustvo Jovana Obrenovića jer je bio na bojištu - izjavio je mladi reditelj Nikola Kljajić.

Promo/Bus Plus produkcija
 

- Kruna je žena koja se pobunila protiv nekih pravila i ponašanja življenja. To je žena koja je htela svoju ličnu sreću pre nego neke dinastičke farse koje su se odigravale oko nje i ona je mislila da na to ima pravo - izjavila je Milkica Miletić, autorka teksta predstave.

Drama „Kruna Jovanova“ urađena je u produkciji Gradskog Pozorišta Čačak u saradnji sa centrom za kulturu VUK iz Beograda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike