Šta se dešavalo pre kultnog filma "Predskazanje" saznajte u novom hororu u kome igra i poznata srpska glumica (FOTO/VIDEO)

01.04.2024

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Od četvrtka, 4. aprila, ovo ostvarenje će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru

Šta se dešavalo pre kultnog filma "Predskazanje" saznajte u novom hororu u kome igra i poznata srpska glumica (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/MCF

Najnovije ostvarenje prestižnog američkog 20th Century studija „Prvo predskazanje“ stiže na redovan bioskopski repertoar u našoj zemlji. Povodom toga, za one koji vole neizvesnost i nešto bioskopskog straha, u nekoliko gradova u Srbiji, u sredu, 3. aprila, biće organizovano horor veče sa premijernim projekcijama filma.

Promo/MCF
 

 
U bioskopima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu već od srede zaživeće debitantski naslov rediteljke Arkaše Stivenson, novi horor naslov kao uvodna priča u sve ono što se nekada dešavalo i što je bilo poznato u starom, kultnom filmu “Predskazanje”. Naime, čuveni hit iz 1976. koji je osvojio nagradu Oskar i koji je po prvi put na velikom platnu opisao lik Demijana kao potomka đavola, dobio je u vidu najnovijeg naslova svoju predpriču i time dao priliku gledaocima da saznaju pređašnje događaje i šta se sve u osnovi dešavalo. 

Promo/MCF
 

Zavera i rađanje zla

Sve počinje kada je mlada Amerikanka poslata u Rim kako bi započela život u službi crkve. Nailazeći na neobičnu tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju i sopstvenu veru, stvari oko nje počinju da izmiču kontroli, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelotvorenja zla. Ovim postaje jasnija i radnja filma od pre skoro pola veka u kom je glavnu ulogu imao slavni Gregori Pek, tumačeći američkog diplomatu koga sveštenik savetuje da nakon smrti sopstvenog deteta supruzi prećuti i podmetne usvojenog dečaka koga naziva Demijan.

Promo/MCF
 

Milena Božić u jednoj od uloga

U ovom hororu sa Bilom Najem i Sonjom Bragom naslovnim ulogama, našla se i naša glumica mlađe generacije, Milena Božić, koja je dobila poziv kasting direktora sa predlogom da snimi scene, nakon čega je usledila saradnja: 

- U svoj toj žurbi dve stvari koje sam čula bile su: horor film i Sonja Braga. Njena dva filma sam prošlog leta gledala i zaljubila se u nju. Sećam se da je svanulo, a ja sam tek tad poslala svoj snimak, sa jedinom motivacijom - da igram njen lik, u mladosti. Kada sam saznala da sam dobila ulogu pomislila sam kako se meni možda još letos sve predskazalo, a da toga nisam svesna - otkrila je Milena.  

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Od četvrtka, 4. aprila, film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike