Žilijet Binoš sa bivšim partnerom iz privatnog života u romantičnoj drami "Ukus ljubavi": Film zbog kog vredi otići u bioskop (FOTO/VIDEO)

28.03.2024

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Nakon dve decenije ponovo su se našli zajedno na setu

Žilijet Binoš sa bivšim partnerom iz privatnog života u romantičnoj drami "Ukus ljubavi": Film zbog kog vredi otići u bioskop (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/MCF

Ostvarenje "Ukus ljubavi" koje je u Kanu nagrađeno priznanjem za najbolju režiju spojilo je nekadašnji ljubavni par Žilijet Binoš i Benoa Mažimela koji su se nakon mnogo godina ponovo našli zajedno na setu.

Proslavljenu glumicu i vlasnicu nekoliko prestižnih filmskih nagrada, Žilijet Binoš gledaćemo u najnovijoj romantičnoj drami čije prikazivanje u bioskopima počinje od danas, 28. marta. 

Promo/MCF
 

Ovog puta ona igra nenadmašnu kuvaricu Ežini koja skoro četvrt radnog veka provodi radeći za čuvenog gurmana Dodena. Gastronomska praksa i uzajamno divljenje tokom vremena prerastaju u romantičnu vezu, a njihova povezanost dovodi do nastanka jela koja su svaka ukusnija od predhodnih i koja zbunjuju i najslavnije svetske kuvare. Ipak, Ežini voli svoju slobodu i ne želi da se upotpunosti preda Dodenu smatrajući da mu je kuvarica i da u tome leži temelj njihove hemije. Gastronomiju podiže do nivoa umetničke forme. 

Promo/MCF
 

Ona prvi izbor, on u poslednjem trenutku

Žilijet Binoš bila je glavni odabir renomiranog reditelja Anha Hunga Trana koji je želeo da snimi film na temu koja je povezana sa gastronomijom.

Uloga Dodena Bufana, lika koji je ekranizovan na osnovu knjige “The Life and Passion of Dodin Bouffant” autora Marsela Rufa, poverena je Benoi Mažimelu ("Profesorka klavira"), poznatom  francuskom glumcu i nekadašnjem partneru Žiijet Binoš. Nakon dvadeset godina bivši par se ponovo našao zajedno na setu, a na pitanje da li je ovaj dvojac odmah bio planiran za film, reditelj odgovara da je Žilijet bila prvi izbor.

Promo/MCF
 

- Bila je neverovatna. Kad se pojavila na setu sve je postalo stvarno, zanimljivo, dirljivo. Budući da je reč o modernoj, odanoj ženi u stvarnom životu, ona svom liku daje unutrašnju snagu zbog koje se njen otpor prema Dodenovim strastima čini još opipljivijim. Možda toga nije bila svesna, ali kad je bila sa nama na setu, disciplina svih se automatski poboljšala - rekao je reditelj dodajući da je Mažimel upao u priču gotovo u poslednjem trenutku. 

Promo/MCF
 

- Bili smo veoma srećni što smo ga dobili. On je jedan od najopuštenijih, najzabavnijih glumaca s kojima sam do sada radio. Veliki je talent, pogotovo kad je u pitanju opuštenost i improvizacija. Vrlo je lako s njim raditi - zaključio je sineasta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike