Jedna od najšokantnijih scena u istoriji filma: Fanovi zgroženi (FOTO/VIDEO)

30.03.2024

08:00

0

Ostvarenje je režirao Frensis Ford Kopola

Jedna od najšokantnijih scena u istoriji filma: Fanovi zgroženi (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Fanovi  filma na Redditu su pokrenuli raspravu o uznemirujućoj sceni iz filma "Apokalipsa danas" (Apocalypse Now), koju su proglasili jednom od najšokantnijih scena koju su ikada videli.

Profimedia
 

Ratni film "Apokalipsa danas", čuvenog reditelja Frensisa Forda Kopole, baziran je na noveli "Srce tame" koju je napisao Džozef Konrad. Međutim, radnja je modernizovana i smeštena u doba Vijetnamskog rata.

Scena klanja bivola

Glavne uloge u filmu igraju Martin Šin i Marlon Brando.

Profimedia
 

Korisnike Reddita najviše je šokirala scena u kojoj domoroci kolju vodenog bivola.

Klanje bivola nije bilo planirano, ali nakon što je Kopola saznao da će domoroci, koji su učestvovali na snimanju, održavati ritual klanja, zamolio ih je da snimi  ceo događaj. Dobio je dozvolu od njih, a snimak je kasnije ubacio u film kako bi mu dodao dubinu.

Filmska scena koja se zaista dogodila

- Danas sam napokon pogledao "Apokalipsu danas" i jedina filmska scena koja me je zasad naterala da iskočim iz kože bila je poslednja sekvenca u kojoj bivola režu mačetama - napisao je jedan korisnik, dodajući:

 - Način na koji mu klecaju kolena, način na koji mu seku meso, očigledno je da je to stvarno, da nije trik. Ostali korisnici su se složili da je scena jedna od najšokantnijih koje su ikada videli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike