Otkriveni detalji o filmu "Džoker 2" koji su čuvani u strogoj tajnosti: Jedna stvar je još uvek misterija (FOTO)

24.03.2024

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

U velikoj meri se teži da ovo ostvarenje bude "džuboks mjuzikl", žanr koji postiže veliki uspeh na blagajnama

Otkriveni detalji o filmu "Džoker 2" koji su čuvani u strogoj tajnosti: Jedna stvar je još uvek misterija (FOTO)
Copyright Profimedia

Poznato je da će nastavak filma "Džoker" biti mjuzikl i da će glavni lik koga igra Hoakin Finiks, pevati sa Harli Kvin, u tumačenju Lejdi Gage, ali i dalje ostaje misterija da li će i koliko originalnih pesama biti uključeno u film.

Profimedia
 

Džuboks mjuzikl

Insajderi upoznati sa snimanjem nastavka "Džokera", zvaničnog naziva "Joker: Folie a Deux" (Ludilo udvoje), Toda Filipsa rekli su za Varajeti da film u velikoj meri teži da bude "uglavnom džuboks mjuzikl", jer integriše najmanje 15 reinterpretacija "dobro poznatih" pesama.

Kao jedna numera navodi se "That’s Entertainment" iz mjuzikla "The Band Vagon" iz 1953. godine sa Džudi Garland. Međutim, otvoreno je da će se originalna pesma (ili dve) dodati u konačnu verziju. Detalji o tome ko će pisati pesme ili pevati numere su nepoznati.

 

 

Džuboks mjuzikli, poznati po popularnim pesmama, često postižu uspeh na blagajnama. Primeri su "Mamma Mia!" i "Mulen Ruž", koji je dobio osam nominacija za Oskara. Očekuje se da će "Džoker 2" razbiti šablone tradicionalnih mjuzikala, navodi Varajeti, prenosi Blic.

Konkretni detalji o radnji filma "Folie a Deux" nisu zvanično potvrđeni, ali je film opisan kao drama koja se dešava u ludnici Arkam. Pored Hoakina Finiksa i Lejdi Gage, glumačka postava uključuje Zazi Bic, Ketrin Kiner i Brendana Glisona.

Profimedia
 

Premijera u Veneciji

Film "Džoker", dobitnik Zlatnog lava na filmskom festivalu u Veneciji, zaradio je preko milijardu dolara širom sveta i predvodio je Oskara sa 11 nominacija. U toku su rani razgovori za moguću premijeru drugog dela filma na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, kažu izvori.

Profimedia
 

Finiks je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu Artura Fleka, mentalno bolesnog klovna koji se transformiše u čuvenog Betmenovog neprijatelja. Gaga, dobitnica 13 Gremija, uspela je i na glumačkoj sceni, što je krunisano Oskarom za koautorstvo originalne pesme "Shallow" za film "Zvezda je rođena" iz 2018. godine. Gaga je takođe nominovana za najbolju glumicu iste godine, što je čini jednom od samo četiri osobe u istoriji koje su istovremeno dobile nominacije za glumu i pisanje pesama.

Inače, "folie a deux" se opisuje kao mentalna bolest od koje istovremeno obole dve ili više osoba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike