Snima se još jedan nastavak čuvene "Dauntonske opatije": Epilog priče koja je osvojila svet i ušla u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO)

23.03.2024

09:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Serija je emitovana u više od 220 država, a globalna gledanost dostigla je cifru od 120 miliona gledalaca

Snima se još jedan nastavak čuvene "Dauntonske opatije": Epilog priče koja je osvojila svet i ušla u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO)
profimedia-0664278690 - Copyright "Dauntonska opatija 2"/Profimedia

Projekat “Dauntonska opatija” biće dugometražni trikvel, otkrila je za Radio tajms glumica Imelda Stonton u nedavnom intervjuu.

Treći film, zasnovan na popularnoj seriji, biće ujedno i poslednji. Stontonova, koja je tumačila ledi Mod Begšo, nije u razgovoru otkrila druge detalje o filmu.

"Dauntonska opatija 2"/Profimedia
 

Serija “Dauntonska opatija” prikazivana je od 2010. do 2015. godine i pratila je živote britanske aristokratske porodice Kroli i njihove posluge.

U Ginisovoj knjizi rekorda

Serija je dobila visoke ocene i pohvale kritičara, a prvu epizodu gledalo je više od 11 miliona ljudi. Osvojila je brojne nagrade, uključujući Zlatni globus za najbolju mini-seriju ili televizijski film i nagradu Emi za najbolju mini-seriju ili film, najbolju sporednu ženski ulogu u mini-seriji ili TV filmu i najboljeg režisera mini-serije. Dobila je najviše nominacija od svih međunarodnih TV serija u istoriji nagrada Emi, ukupno 27, tokom prve dve sezone.

"Dauntonska opatija 2"/Profimedia
 

U septembru 2021. godine „Dauntonska opatija” je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao serija sa najvišim ocenama kritičara. Emitovana je u više od 220 država, a globalna gledanost dostigla je cifru od 120 miliona gledalaca.

Prvi od filmova prikazan je 2019. godine, radnja se odvijala 1927. godine i pratila je posetu kralja Džordža V i kraljice Meri Dauntonskoj opatiji. Drugi film je prikazan 2022. godine. Na svetskim blagajnama ova dva filma prikupila su 386 miliona dolara, prenosi Politika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike