Mesto na kojem je sahranjeno previše tajni: Među njima i poslednja Dantea Aligijerija (FOTO)

22.03.2024

10:05

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je uzbudljiv i šokantan istorijski krimić

Mesto na kojem je sahranjeno previše tajni: Među njima i poslednja Dantea Aligijerija (FOTO)
Dante Aligijeri - Copyright Profimedia

Iz pera italijanskog pisca Đulija Leonija stiže nam novi roman iz serijala o Danteu Aligijeriju, „Poslednja Danteova tajna“. 

Piza, 1313. godine. Na sahrani Hajnriha VII Dante postaje svestan da su zajedno sa carom umrle i njegove nade za budućnost Italije, kao i mogućnost da se, konačno, vrati u Firencu. U najmračnijem času njegovog života, prići će mu nepoznati čovek i reći da u Apuliji postoji vitez koji tvrdi da je direktan potomak velikog Fridriha II.

Promo/Laguna
 

On se krije u blizini Lučere gde još odolevaju preživeli muslimanski plaćenici koje je car unajmio. S obzirom na to da nema više šta da izgubi, osim životnog dela koje piše godinama, prerušen u hodočasnika Dante će krenuti na dug i opasan put. Na tom putu susrešće tajanstvenu devojku germanskog porekla, upoznati lepote muslimanske kulture i shvatiti da je stigao do prelomne tačke u životu. 

U centru međunarodne spletke

Lučera, 1936. godine. Restauracija male srednjovekovne crkve je skroman zadatak, ali za Čezara Marnija, arhitektu kog prate poteškoće i finansijske nedaće, nimalo lak posao. Zahvaljujući upravo tom angažmanu, Marni će se, bez svoje volje, naći u centru međunarodne spletke čiji su zamešatelji ambiciozni nemački naučnici i vešti dvostruki igrači. Lučera će se pokazati kao mesto na kojem je sahranjeno previše tajni. Među njima i jedna koja se tiče oca italijanske književnosti, Dantea Aligijerija

Profimedia
 

Đulio Leoni važi za jednog od najpoznatijih italijanskih pisaca krimi romana i istorijskih trilera, zahvaljujući uspehu knjiga posvećenih upravo istragama Dantea Aligijerija, prevedenih u tridesetak zemalja sveta.

Roman „Poslednja Danteova tajna“, u izdanju Lagune, možete naći u prodaji od petka, 22. marta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike