Grupa "Kvin" prodaje svoju muziku po neverovatnoj ceni: Misteriozni kupac

10.02.2024

17:00

0

Čuveni hitovima raspolagaće novi vlasnici

Grupa "Kvin" prodaje svoju muziku po neverovatnoj ceni: Misteriozni kupac
Fredi Merkjuri u jednom od svojih eksplozivnih nastupa - Copyright Profimedia

Nakon više od pola veka kako je britanska grupa "Kvin" objavila svoj debitantski album, članovi benda se nalaze pri kraju pregovora o prodaji svog muzičkog kataloga.

Profimedia
 

Advokati članova benda uključujući i advokata pokojnog Fredija Merkjurija pregovaraju o prodaji njihove muzičke zaostavštine nepoznatom kupcu za neverovatnih 1,2 milijarde dolara.

Na prodaju i "Boemska rapsodija"

Muzička imovina grupe "Kvin" podrazumeva izdavaštvo, snimljenu muziku i dodatne prihode, uključujući proizvode povezane s bendom i licence, prihod od biografskog filma “Boemska rapsodija” , a tu su i tantijemi od severnoameričkog kataloga master snimaka benda koji je prodat preduzeću Hollywood Records devedesetih.

Profimedia
 

Grupa će prodati ceo katalog, od debija iz 1973. do njihovog albuma ”Made in Heaven” iz 1995. – 15. i poslednjeg albuma benda nakon smrti Fredija 1991. godine.

Njihov katalog sadrži hitove kao što su “Bohemian Rhapsody,” “Crazy Little Thing Called Love”, “You’re My Best Friend”, “We Will Rock You”, “We Are the Champions”, “Another One Bites the Dust”, “Radio Ga Ga,” “Somebody to Love” i mnoge druge, uz još 10 live albuma i dva soundtracka, ”Flash Gordon” i ”Highlander”.

Film uticao na porast prodaje albuma

Tokom 2018. godine prodaja albuma benda porasla je nakon objavljivanja filma ”Boemska rapsodija” koji je zaradio više od 910 miliona dolara širom sveta.

Profimedia
 

Do 2019. prodaja albuma Kvina porasla je na više od 3,5 miliona prodatih primeraka i mogla bi se još više povećati jer je najavljeno snimanje još jednog filma.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nacional.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike