Šokantna pisma Erika Kleptona koja su bila deo najozloglašenijeg ljubavnog trougla: Sve je prštalo od očaja i strasti (FOTO)

01.03.2024

17:15

0

Procenjuje se da svako vredi bar 10.000 funti

Šokantna pisma Erika Kleptona koja su bila deo najozloglašenijeg ljubavnog trougla: Sve je prštalo od očaja i strasti (FOTO)
Erik Klepton - Copyright Profimedia

Intimna ljubavna pisma Erika Kleptona upućena Peti Bojd dok je bila u braku sa Džordžom Harisonom biće prodata na aukciji, otkrivajući jedan od najozloglašenijih ljubavnih trouglova u rok muzici, piše „Gardijan“. Aukciju organizuje Kristi i biće održana od 8. do 21. marta.

Profimedia
 

Bojd je bila model i ikona pokreta šezdesetih u Londonu, a udala se za Harisona 1966. godine nakon što ga je upoznala na snimanju filma Bitlsa „A Hard Day’s Night“.

Voliš li još svog muža, ili imaš drugog ljubavnika?

Krajem šezdesetih godina, Harison i Klepton počeli su zajedno da pišu muziku, a Klepton je postao opčinjen Bojdovom.

U pismu iz 1970. godine, on je moli:

"Ono što želim da te pitam je da li još uvek voliš svog muža, ili imaš drugog ljubavnika? Sva ova pitanja su veoma nepristojna, znam, ali ako još uvek postoji osećanje u tvom srcu prema meni… moraš mi to reći!“

Profimedia
Džordž Harison

Govoreći za „Kristi“, Bojdova je rekla da je prvobitno „pomislila da je to pismo od čudnog obožavatelja“, i shvatila je šta je tek nakon što ju je Klepton nazvao telefonom.

Na ivici razuma

Klepton je napisao još jedno pismo nekoliko meseci kasnije, na naslovnoj stranici iskidanog primerka romana „Majmuni i ljudi“.

"Samo za prolazne užitke žrtvovao bih svoju porodicu, svog Boga i sopstveno postojanje… Na ivici sam razuma… Slušao sam vetar, posmatrao tamne, sumorne oblake, osetio zemlju ispod sebe za znakom, gestom, ali samo je tišina. Zašto oklevaš, da li sam loš ljubavnik, da li sam ružan; da li sam previše slab, previše jak, znaš li zašto?

Profimedia
 

Ako me želiš, uzmi me, ja sam tvoj. Ako me ne želiš, molim te, razbij čini koje me vezuju. Divlju životinju držati u kavezu je greh, ukrotiti je božanski. Moja ljubav je tvoja" - napisao je Klepton u jednod pisama.

Procenjuje se da svako vredi bar 10.000 funti.

Njoj je posvetio pesmu "Lejla"

On se u pismima obraća Bojdovoj kao „Lejli“ i te godine napisao je istoimenu kultnu numeru.

Ona pamti kako se osećala nakon što joj je pustio snimak pesme:

- Bila sam iznenađena njenom lepotom - ali istovremeno sam osećala krivicu.

Profimedia
 

- Džordž i ja smo prolazili kroz malo trnovito razdoblje. Bitlsi su imali haotičnu i anksioznu atmosferu oko benda, a Džordž je bio omalovažavan. Onda nam Erik stalno dolazi u kuću i moli me da pobegnem s njim. Pa, to je bilo primamljivo, ali nisam mogla to da uradim. Jednostavno nije bilo ispravno.

I ostala ljubavna pisma na aukciji

Bojdova i Harison su se razveli 1974. zbog njegovih mnogobrojnih neverstava. Ona i Klepton su se retko viđali do sredine decenije, kada su se ponovo povezali i na kraju se venčali 1979. godine.

Napisao je i druge pesme o njoj, uključujući „Wonderful Tonight“, baladu nastalu tokom njene pripreme za večernji izlazak.

Na aukciji su dostupne i razglednice i druga pisma između Kleptona i Bojdove tokom njihovog udvaranja i braka.

Bojdova je rekla za “Telegraph” da joj je Klepton dao blagoslov da proda različite predmete.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Guardian

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike