Uloge u filmu "Jorgovani" pisane za Slobodu i Bosiljčića: Po uzoru na skandalozni holivudski par (FOTO/VIDEO)

27.02.2024

13:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Bili su otvoreni za saradnju i verovali su da će im ove uloge biti drugačije od onih koje su do sada imali prilike da igraju

Uloge u filmu "Jorgovani" pisane za Slobodu i Bosiljčića: Po uzoru na skandalozni holivudski par (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Košutnjak Film

Scenarista David Jakovljević govorio je o svom radu na filmu "Jorgovani", čija je premijera večeras na FEST-u.

Jakovljević je otkrio da je Zoran Janković, producent prethodnog filma "Usekovanje", kog je radio sa rediteljem Sinišom Cvetićem, predložio da rade komediju.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Siniša i ja smo filmofili i zaista nas žanrovske odrednice i granice ne interesuju, nego prosto volimo film kao takav. Vrlo brzo smo sa entuzijazmom seli da vidimo šta bi to moglo da bude - naveo je Jakovljević.

Analogija sa Depom i Herd

Prema njegovim rečima, pošto je tada bio aktuelan sudski spor između razvedenog glumačkog para Džonija Depa i Amber Herd, razmišljali su da li im postoji neka analogija.

Profimedia
 

Onda su se setili da su kod nas u javnosti ostali kao prepoznatljiv glumački par Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić zahvaljujući seriji "Ranjeni orao" i imali su ih u vidu od početka rada na scenariju.

24sedam/Goran Sivački
 

Niko nije baziran na direktnoj osobi

Prema njegovim rečima, Mićalović i Bosiljčić su bili otvoreni za saradnju i verovali su da će im uloge u "Jorgovanima" biti drugačije od onih koje su do sada imali prilike da igraju.

Promo/Košutnjak Film
 

- Bitno je reći da niko u ovom scenariju, iako se bavi nama kao industrijom, nije baziran na direktnoj osobi, znači ne postoji takav lik - naglasio je scenarista i dodao da su hteli da "Jorgovane" učine univerzalnim u pogledu tumačenja, kao što su se i u "Usekovanju" gledaoci mogli pronaći u ovom ili onom liku.

Nova sloboda izraza

Priznavši da je nezahvalno predviđati kako će javnost prihvatiti film, Jakovljević je istakao da bi mu bilo drago "da se uoči želja za osvajanjem nove slobode izraza u okvirima onoga što bismo nazvali komercijalnim proizvodom".

Promo/Košutnjak Film
 

Kako navodi, stanje u našoj filmskoj industriji ne omogućava dovoljan uticaj nečega što dolazi iz andergrounda, ali da se subverzija može naći u tome kad se prošvercuju elementi andergraunda u nešto što je nominalno naslovljeno kao komercijalno ostvarenje, imajući u vidu glumce i žanr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike