Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić u izdanju u kakvom ne biste mogli ni da ih zamislite: 24sedam na projekciji filma "Jorgovani" (VIDEO)

23.02.2024

19:05

0

Autori su ovo ostvarenje nazvali "ljubičastom komedijom"

Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić u izdanju u kakvom ne biste mogli ni da ih zamislite: 24sedam na projekciji filma "Jorgovani" (VIDEO)
Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Prošlo je 15 godina od “Ranjenog orla”, domaće serije koja je vinula u zvezdano nebo glumački par Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića. Petnaest godina kasnije, sada zajedno kao bračni par u filmu “Jorgovani”. Stariji, zreliji, lepši i suroviji.

24sedam/Goran Sivački
 

I svi oni koji su ih zavoleli u ovoj romantičnoj seriji moraće da prihvate činjenicu da njihova omiljena glumica i te kako može sočno da opsuje, a njihov omiljeni glumac, može da se pretvori u sve samo ne romantičnog junaka za kojim žene potajno uzdišu.

"Mrak" Slobode Mićalović

S druge strane, oni koji ih nikada nisu voleli, sada će morati da prihvate činjenicu da su Mićalović i Bosiljčić sazreli u ozbiljne glumce koji mogu da iskorače van svojih granica, ali i klišea i stereotipa, kojima smo na ovim prostorima tako skloni.

- Od “Ranjenog orla” je prošlo 15 godina. Boske i ja smo u međuvremenu sarađivali u pozorištu i na jednoj seriji, ali zaista je prošlo dosta vremena od trenutka kada smo bili direktni partneri. U ovom filmu meni je, kao glumici, najizazovnije bilo da nakon velikog uspeha “Ranjenog orla” Ivan I ja ne ponovimo sve ono što ste do sada videli kada smo on i ja u pitanju.

24sedam/Goran Sivački
 

Bio je veliki izazov da nas vidite, a i mi sami sebe u nekom drugom svetlu, nekom drugom odnosu. I da pokažemo drugu stranu.

Ukratko, sve ono što ste videli u “Ranjenom orlu” ovde nećete videti, sve će biti surovije, drugačije, životnije, jer tamo je sve bilo romantično i na momente nedodirljivo i nerealno, a u ovom filmu okolnosti su malo realnije, pa samim tim i naše reakcije - rekla je Sloboda Mićalović, na konferenciji za štampu, nakon novinarske projekcije filma.

Promo/Košutnjak Film
 

Glumica je dodala da je u ulozi u "Jorgovanima" predstavila jedan mrak koji do sada nije prikazivala na filmskom platnu.

Scena inspirisana "Maratoncima"

Ivan Bosljčić je istakao da je ubeđen da će se publici svideti "Jorgovani".

- Siniša Cvetić i David Jakovljević su mladi ljudi koji imaju potpunu drugačiju perspektivu sveta, a ovaj film se našao tačno u centru našeg i njihovog iskustva. Glumački kasting je u filmu fantastičan, svi smo već sarađivali u pozorištu – rekao je poznati glumac.

24sedam/Goran Sivački
 

On je otkrio kako je nastala sada već viralna replika “a sada malo ona” koja je zapravo iz filma "Maratonci trče počasni krug", kada Mirko Topalović izgovara "a sada malo on".

- Ja sam igrao u mjuziklu “Maratonci trče poačasni krug” u Pozorištu na Terazijama, Mirka Topalovića, i to je bila moja velika pozorišna šansa,  a sada osećam da će biti korak napred i ovaj film – rekao je Bosiljčić.

24sedam/Goran Sivački
 

U filmu reditelja igra glumac Gordan Kićić, koji je rekao novinarima da film nije realnost, a da je njegov lik reditelj koji je godinama zatočen u jednoj seriji i smatra da zaslužuje mnogo bolje.

U filmu igraju i Mima Karadžić, kao producent, Nebojša Dugalić, kao ruski producent, Nenad Okanović, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Jana Bjelica I drugi.

"Ljubičasta komedija"

Film “Jorgovani” je teško svrstati u neki žanr, neki kažu romantična, neki crna komedija, a autori su je jednostavno nazvali “ljubičasta komedija”. "Jorgovani" su film u kojem će publika sigurno da uživa, ali i pomalo “štrecne” u pojedinim momentima.  

24sedam/Goran Sivački
 

Autori ovog ostvarenja su uspeli da postignu ono što svaki dobar film mora da poseduje.  Savršeni balans između fikcije i realnosti, što je u ovom slučaju bilo možda i najteže, jer se autori ovde “bave samim sobom” - filmskom industrijom čiji su deo.

Cela radnja filma, koja je izmišljena, odvija se na jednom producenstkom partiju, a kontekst u koji su smešteni likovi je realan, taman onoliko koliko treba da bude da bi gledaoci poverovali da je ono što se dešava pred njihovim očima stvarno.

Sve je počelo od Džonija Depa i Amber Herd

Siniša Cvetić, reditelj filma, otkrio je na konferenciji za novinare da je film nastajao u vreme kada je u žiži javnosti bio sudski spor razvedenog glumačkog para, Amber Herd I Džonija Depa, čiji se međusobni glumački odnos raspada. Glumački par Bosiljčić I Mićalović im se činio savršenim, da ih provuku kroz svoj “autorski filter”.

Promo/Košutnjak Film
 

Sloboda i Ivan su znali da su uloge pisane za njih, ali su i oni sami danas prvi put čuli da je film zapravo inspirisan slavnim holivudskim glumačkim parom.

Film “Jorgovani” će biti premijerno prikazan 27. Februara na FEST-u, a od 29. februara je u svim bioskopima.

I za kraj, nećemo da vam spojlujemo film, ali ćemo vam otkriti da scena u kojoj pesmu “Jorgovani” peva Sloboda u duteu sa Bosiljčićem, i koja je već postala viralna, ipak nije najbolji deo ovog ostvarenja. To je scena u kojoj glumica, peva “Kaljinku”. I ne, neće biti serije “Jorgovani”, zato bolje nabavite na vreme bioskopsku kartu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike