Tihana Lazović i Slavko Sobin u stravičnoj istinitoj priči o nasilju u porodici: Publika zanemela na premijeri (FOTO/VIDEO)

27.02.2024

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je u potpunosti baziran na slučaju koji se tragično završio 2005. godine u Zadru

Tihana Lazović i Slavko Sobin u stravičnoj istinitoj priči o nasilju u porodici: Publika zanemela na premijeri (FOTO/VIDEO)
Copyright ATA Images/R.Z.

Svečana premijera hrvatsko-srpskog filma “Samo kad se smijem” u režiji Vanje Juranić, održana je sinoć u Velikoj sali Mts Dvorane, u okviru 52. FEST-a. Novi regionalni film o nasilju u porodici prema istinitom događaju prikazan je u Glavnom takmičarskom programu, a glavnu ulogu tumači hrvatska glumica Tihana Lazović.

ATA Images/R.Z.
 

Važne uloge igraju i Slavko Sobin i Jasna Đuričić, dok prateće role imaju Elodie Paleka, Marina Redžepović, Nadine Mičić, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, i drugi. Na premijeri u Mts Dvorani prisustvovao je veći deo regionalne glumačke i autorske ekipe. Oni su dobili veliki i dugotrajni aplauz na kraju projekcije filma. Najveći aplauz dobila je glavna glumica Tihana Lazović.

ATA Images/R.Z.
 

Brutalno fizičko nasilje

Filmska porodična drama u potpunosti bazirana na slučaju koji se tragično završio 2005. godine u Zadru, prati sudbinu junakinje Tine u relativno skladnom braku. Dok njen suprug Frane zarađuje za porodicu u stranoj kompaniji, ona nije zadovoljna i želi nešto više od života, a početak bi bio da nastavi započete studije. Franov odnos između ljubavi i mržnje prema Tini vremenom eskalira u ozbiljne sukobe koji postaju sve češći, mučne svađe sve brutalnije i fizički nasilnije, na šta je publika ostala nema u sali na premijeri.

ATA Images/R.Z.
 

Film će biti prikazan i danas u matine terminu (09:30h) na istom mestu (Mts Dvorana, sala 1) i popodne (16:30h) u Cineplexx Galerija Belgrade (sala 7), kao i 28. februara (17:00h) u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center (sala 1).

Scenario potpisuju zajedno Vanja Juranić i Elma Tataragić, a film je snimljen za 28 dana, i planiran još pre 10 godina na nivou ideje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike