Goran Bogdan i Tihana Lazović na premijeri filma "Živi i zdravi": Tajna snimka na VHS kaseti iz osamdesetih (FOTO/VIDEO)

07.02.2024

11:20

0

Autor: Dejan Ćirić

U ovom ostavrenju igraju glumci iz bivše Jugoslavije, a u pitanju je koprodukcija šest država

Goran Bogdan i Tihana Lazović na premijeri filma "Živi i zdravi": Tajna snimka na VHS kaseti iz osamdesetih (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Svečana premijera regionalnog filma ''Živi i zdravi'' Ivana Marinovića održana je sinoć u Mts Dvorani u Beogradu, a na kraju projekcije brojnoj publici se poklonila skoro kompletna glumačka i autorska ekipa.

Tanjug/Marko Đoković
 

Glavna glumica Tihana Lazović i jedan od vodećih glumaca u ovom ostvarenju Goran Bogdan poručili su i izjavama da će publika sigurno uživati u ovoj komediji. Lazović je istakla da je scenario za film ako ne najbolji, onda jedan od najboljih koji je u karijeri pročitala.

Kao genijalan roman

- Kada sam čitala, nisam imala osećaj da je preda mnom scenario. Obično kada čitam neki scenario, u glavi već razmišljam o mom liku, šta bih ili kako mogla. Ovde se to nije desilo, nisam imala taj osećaj, što je zaista odlično. Imala sam utisak kao da čitam neki genijalan roman - rekla je glumica i napomenula da je reditelj Ivan Marinović dugo pisao scenario za ovaj film, "što se tačno vidi i oseća".

Tanjug/Marko Đoković
 

Dodaje da joj nije bilo nimalo teško na snimanju i da je proces bio lagan upravo zato što su sve stvari bile vrlo lepo napisane. Tihana navodi i  da joj iskorak u žanr komedije nije predstavljao problem.

- Iako deluje da može biti teško ili komplikovano, zapravo je predivno kada tako menjamo uloge, žanrove, atmosfere. Problem jeste taj da nas glumce svrstavaju u nekakve kategorije. Ako sam jednom igrala tinejdžerku, onda kao da treba narednih 10 godina da imam takve uloge - primetila je glumica i priznala da nije ranije želela da snima komedije, jer nije pronalazila dovoljno dobar scenario u tom žanru.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Opet se vraćam na ono što je najvažnije - scenario. Dakle, ako je scenario dobar, ako se reditelj razume u svoj poziv, ako imamo sličnu viziju i kolege su odlične za saradnju, onda će sigurno projekat biti divan.

Normalno je da svi zajedno iz bivše Jugoslavije igramo u jednom filmu

U filmu "Živi i zdravi'' igraju glumci iz bivše Jugoslavije, a u pitanju je koprodukcija šest država - Crne Gore, Srbije, Češke, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije. Tihana Lazović kaže da je takva saradnja neizbežna.

- Neizbežno je da dolazi do spajanja svih naših republika, jer mi smo zasebno ipak male države i kinematografije, da i finansijski nije moguće da sami realizujemo projekte. Na snimanju filma "Živi i zdravi" to uopšte nije bila tema, to niko nije primetio. Bilo je prirodno i normalno da svi zajedno iz bivših jugoslovenskih republika igramo u jednom filmu - zaključila je glumica.

Tanjug/Marko Đoković
 

Svadba koja se raspala na VHS kaseti

Goran Bogdan, koji je na premijeru stigao sa devojkom, glumicom Jovanom Stojiljković rekao je da je jako zadovoljan filmom i da mu je prijalo da radi sa celom autorskom i glumačkom ekipom. Hrvatski glumac je objasnio da je priča delimično zasnovana na istinitom događaju, radi se o otkrivanju jedne VHS kasete iz osamdesetih godina.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Na kaseti je snimljena jedna svadba koja se raspala. Ivan mi je pričao o tome i toj ideji i meni je odmah to zvučalo kao nešto fantastično od čega može da se napravi film - rekao je Bogdan i dodao da je o toj ideji slušao još pre osam godina, napomenuvši da se nije mnogo promenilo od scenarija do realizacije filma i da je sve "ostalo u duhu te početne ideje, što je veliki kompliment za reditelja i celu ekipu".

Povratak komediji

Napomenuo je i da je karijeru počeo u komedijama, a da se kasnije okrenuo drugim žanrovima, da ga reditelji ne bi stalno "stavljali u te fioke komičara".

- Ušao sam u ozbiljne, mračnije filmove i žanrove. Uželeo sam se komedije, da se malo vratim, i izbor je pao na "Živi i zdravi". Bilo je sve podjednako teško što se tiče glumačkog posla, izazova, habitusa. Ipak u ovakvoj komediji ima dosta dramskih zaokreta, lomljenja, jednako kao u bilo čemu jako ozbiljnom - ocenio je Bogdan.

Tanjug/Marko Đoković
 

Ova komedija prati mladi par pre i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, venčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike