Uoči premijere na FEST-u objavljen prvi insert iz filma "Radnička klasa ide u pakao": Natprirodno kao slamka spasa (FOTO/VIDEO)

21.02.2024

16:35

0

Autor: Dejan Ćirić

"Apsurdne situacije u mojim filmovima proističu iz toga što su moji junaci, koji su često autsajderi, stavljeni u sukob sa nečim mnogo jačim i većim od sebe", ističe reditelj

Uoči premijere na FEST-u objavljen prvi insert iz filma "Radnička klasa ide u pakao": Natprirodno kao slamka spasa (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/MCF

Socijalna drama reditelja i scenariste Mladena Đorđevića “Radnička klasa ide u pakao” sa elementima trilera i horora, uz pregršt crnog-humora, nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Torontu stiže na Glavni takmičarski program predstojećeg 52. FEST-a

Promo/MCF
 

U subotu 24. februara, u Velikoj sali mts Dvorane održaće se premijera ostvarenja u kojem glavne uloge tumače Tamara Krcunović, Leon Lučev, Ivan Đorđević, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović, Momo Pićurić i drugi, a u čijem fokusu je, prema rečima reditelja, grupa skrajnutih i potlačenih ljudi, gurnutih na marginu društva. 

- Veoma sam uzbuđen povodom toga kako će reagovati naša publika na FEST-ovim projekcijama. Svi moji predhodni filmovi su imali domaće premijere na ovom festivalu - rekao je Đorđević, dodajući da je publika na svetskoj premijeri u Torontu veoma dobro reagovala na crni humor, što je bilo veliko iznenađenje, računajući da film opisuje prostore Balkana. 

Promo/Sense production/Banda
 

Mistični putevi nade i pravde

Priča prati harizmatičnu Svetlanu i bivšeg robijaša Miju koji se zajedno sa radnicima propale fabrike udružuju, kako bi istražili mistične puteve nade i pravde. Fabrika koja je nekada zapošljavala ceo grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namerno podmetnutom požaru. Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate. Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribegava natprirodnom. 

Promo/Sense production/Banda
 

- Apsurdne situacije u mojim filmovima proističu iz toga što su moji junaci, koji su često autsajderi, stavljeni u sukob sa nečim mnogo jačim i većim od sebe. To je izvor crnog humora u filmu - zaključio je reditelj. 

Promo/MCF
 

Nakon prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Torontu gde je “Radnička klasa ide u pakao” premijerno prikazana i gde su usledile pohvale kritičara, Đorđevićev film je prikazan i na festivalima u Talinu i Geteborgu, a uskoro će se, nakon FEST-a naći i na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike