Nenad Jezdić kao odbačeni debeovac kome su ostali pas i nadgrobni spomenik: Sve o filmu "Poslednji strelac" (FOTO/VIDEO)

13.02.2024

19:30

0

Ovo ostvarenje snimljeno je za samo 20 dana

Nenad Jezdić kao odbačeni debeovac kome su ostali pas i nadgrobni spomenik: Sve o filmu "Poslednji strelac" (FOTO/VIDEO)
Nenad Jezdić u filmu "Poslednji strelac" - Copyright Promo/Željka Hajdarević

Svečana premijera domaćeg filma "Poslednji strelac" Darka Nikolića biće održana 12. marta u Beogradu.

Premijeru novog filma najavila je autorska i glumačka ekipa u susretu sa medijima.

Promo/Željka Hajdarević
 

Na konferenciji su govorili: reditelj Darko Nikolić, glumci Nenad Jezdić, Miloš Timotijević, Miodrag Miki Krstović i Aleksandra Belošević, scenarista Branislav Janković, producenti Nikola Burovac i Danijel Đurić, kao i Zoran Savić, predstavnik distributerske kuće "Blitz".

Ubistvo supruge

"Poslednji strelac" je akcioni triler sa dramskom pričom glavnog junaka inspektora Kuruzovića kojeg igra Nenad Jezdić.

Promo/Željka Hajdarević
 

Nakon smrti voljene supruge on uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim jazavičarem Čedom i čita knjige, sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov neprijatelj Atanasije (Miodrag Krstović), poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo supruge Kuruzovića. Tu počinje akcija koju predvodi Baltazarević (Miloš Timotijević).

Film je snimljen za samo 20 dana

Timotijević je izjavio da je za njega snimanje proteklo u divnoj i prijatnoj atmosferi, da je oduvek želeo da radi sa Nenadom Jezdićem, i sada mu se želja konačno ispunila.

Film je snimljen za samo 20 dana, a glumac je na konferenciji za novinare rekao da je primetio na prvom čitanju scenarija da je potrebno duže vremena da se snimi ovako zahtevan projekat.

Promo/Željka Hajdarević
 

Posebno što je za tako kratak period neophodno da glumac bude maksimalno skoncentrisan i pruži sve od sebe da mu se lik razvije kvalitetno od početka do kraja.

Emocionalni život sa psom

Glavni glumac Nenad Jezdić je istakao da je izazov glumačkog posla u tome da podrazumeva saosećanje prema rečima i idejama koje je pisac scenarija stvorio, te da je potrebno imati empatiju prema likovima i sadržaju budućeg filma.

- Ovaj žanr ima svoju zakonitost i tržišni princip u svetu kinematografije. Potrebno mi je da nađem emotivnu inspiraciju i empatiju za svog junaka inspektora. On je ostao skroz sam nakon pogibije supruge, i emocionalni život vodi samo sa svojim psom, sa njim je jedino blizak i sa tek nekim čovekom - približio je Jezdić svoj lik i dodao da je taj pripadnik DB-a imao nekad ugled, status i moć, iz bezbednosnih establišmenta, kako se za njih priča, dok je sada u filmu ostavljen, na zalasku, napušten, gotovo odbačen.

Promo/Željka Hajdarević
 

Jezdić je igrao u špijunskoj TV seriji "Državni službenik" iz tri sezone koja delimično opisuje taj svet politike, intriga i ubistava, i kaže da je u "Poslednjem strelcu" bio imperativ da u glumačkom smislu isprate taj žanr i milje zakulisnih radnji DB-a.

- Moj lik ima najizraženije emocije sa psom i nadgrobnom spomenikom svoje žene. On čini osvetu, a opet ima u sebi i prostora za praštanje, što je jedini put danas za spasenje, razlog više da se bavimo ovim scenarijom, likom, temom. Glumci sa puno umeća i svi profesionalci u svom poslu su ovo uradili vrhunski - ocenio je Jezdić.

On je naglasio da su proveli lepih 20 dana snimanja tokom leta 2023., da je bilo lako raditi sa rediteljem Darkom Nikolićem, koji je uspevao jednostavno da rešava neke teške pozicije u novom filmu.

- Tako su pitali jednog hirurga koji je imao neku tešku operaciju, kako uspeva da sve to uradi. Hirurg je kratko odgovorio: "Nema viška pokreta". Mislim da je upravo tako ovde bilo u filmu: nema viška pokreta, i uspeli smo da budemo brzi, kvalitetni, efektni, učinkoviti - zaključio je glumac.

Snimanje filma kao kuvanje

Film će, nakon premijere u Beogradu, biti prikazan u Novom Sadu, a onda 14. marta kreće da se prikazuje u svim bioskopima u Srbiji, kao i u regionu.

Reditelj Darko Nikolić, nakon filma i serije "Jedini izlaz" (2022) i serije "Nemirni" (2023), treći put se vraća kriminalističkom žanru.

- Volim izazove, tako da sam dobio ovaj tekst kao ponudu i odmah sam je prihvatio, rešio sam da probamo da se upustimo u ovo. Snimanje filma je kao kuvanje: imate sve sastojke, neke dodatke i metode, i načine kako se nešto sprema. Sada je na vama kako ćete nešto da izvedete - objasnio je Nikolić.

Promo/Željka Hajdarević
 

Režiser je naveo da je bilo napeto snimiti ovaj akcioni triler, da su uslovi bili vrlo izazovni da se za relativno kratak period snimi dugometražni igrani film, te da je on prezadovoljan rezultatom.

Glavni kriminalac

Glumac Miodrag Miki Krstović tumači glavnog kriminalca i priznaje da nije igrao takve uloge do sada, izuzetno surove, mada kaže da je u karijeri imao kontroverzne biznismene.

- Sada su ti likovi postali sve stariji kako sam i ja stariji, tako da mi je ova nova uloga bila izazov. Kada sam pročitao scenario i čuo koji će glumci igrati, bez dileme sam odmah pristao. Koleginica Aleksandra Belošević mi je direktan partner, sa njom imam najviše scena i moram reći da je bila izvanredna - naglasio je Miki Krstović, zapažen u poslednje vreme u serijama "Dug moru", "Južni vetar: Na granici", "Kaljave gume", "Tajne vinove loze".

Promo/Željka Hajdarević
 

Pop muzičari Nikola Burovac i Danijel Đurić, ovde producenti ispred kuće "Film + Pictures", rekli su da su zadovoljni svojim prvim filmom, te se nadaju da start distribucije bude 100.000 gledalaca. Nenad Jezdić se tada ubacio u priču i prognozirao da bi film mogao imati na kraju milion gledalaca čime bi on bio zadovoljan.

Pisanje scenarija trajalo devet meseci

Producenti su rekli da je pisanje scenarija trajalo devet meseci prema njihovoj ideji, i da su želeli da to bude veoma kvalitetno, ne napisano na brzinu.

Promo/Željka Hajdarević
 

Burovac i Đokić kažu da tek spremaju nove projekte za filmove, da je "Poslednji strelac" za ljubitelje akcionih priča i da oni privatno vole krimi žanr, te da svaki dan smišljaju kreativno šta će sledeće da produciraju. Posle filma, kako imaju dovoljno materijala, planiraju i mini seriju od četiri epizode.

Snimljena je i pesma "Poslednji strelac" kompozitora Miloša Roganovića, koju peva pop muzičar Boris Režak, i producenti se nadaju da će i pesma biti veliki hit, kao i film.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike