Džejms Kameron najavio još dva nastavka "Avatara", a zatim šokirao izjavom: Vreme je da razmislim o smrti

07.02.2024

08:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni sineasta planira da preda rediteljsku palicu u nastavku franšize

Džejms Kameron najavio još dva nastavka "Avatara", a zatim šokirao izjavom: Vreme je da razmislim o smrti
Džejms Kameron - Copyright Profimedia

Iako još nije završio treći film iz serijala “Avatar” u novom intervjuu za časopis Pipl reditelj Džejms Kameron (69), otkrio je da ima ideje za šesti i sedmi deo ove franšize.

- Potpuno smo razradili scenario petog filma i imam ideje za šesti i sedmi, mada ću u ovom trenutku verovatno predati štafetu. Vreme je da razmislim i o smrti. Ali, uživamo u onome što radimo. Mi to volimo. Radimo sa divnim ljudima - rekao je reditelj.

Profimedia
 

Morate uložiti srce i energiju

Kameron je govorio i o tome kako želi da “Avatar” postane franšiza slična “Ratovima zvezda” i “Zvezdanim stazama”.

- "Zvezdane staze" i "Ratovi zvezda" su franšize o stvaranju sveta koje postoje otkad sam bio dete, bile su moja inspiracija. Kao što sam već jednom rekao, još uvek smo mlad univerzum. Imamo samo dva filma, sada smo na pola puta do trećeg i da biste vremenom imali takav kulturni uticaj u to morate uložiti sve svoje srce i energiju - naveo je slavni sinesta i dodao:

Promo/MegaComFilm
 

- Ljudi nas uvek pitaju zašto smo samo nastavili da radimo na istoj priči. Zašto je Lukas nastavio da radi u istom pravcu? Zašto je Džin Rodenberi nastavio da radi u istom pravcu? Zbog toga što ne želite da izgubite komunikaciju sa ljudima koju ste uspeli da uspostavite. Zašto biste počeli ispočetka nešto drugo što neće imati takav uspeh? - zaključio je Kameron.

Promo/MCF
 

Premijere novih nastavaka

Prvi “Avatar” prikazan je 2009. godine i postao je najkomercijalniji film u istoriji sa zaradom od 2.923 milijarde dolara. Nastavak “Put vode” izašao je 2022. godine i zaradio 2.32 milijarde. Treći film je planiran za kraj 2025. godine, a zatim slede “Avatar 4” 2029. i “Avatar 5” 2031. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike