Koliko dugo ćemo čekati na treći deo "Avatara": Snimljeno više od pola filma, Kameron nezadovoljan?

24.03.2023

17:00

0

Počele su da se šire prve glasine o odlaganju

Koliko dugo ćemo čekati na treći deo "Avatara": Snimljeno više od pola filma, Kameron nezadovoljan?
Avatar: Put vode - Copyright Promo/MegaComFilm

Dugo očekivani spektakl Džejmsa Kamerona "Avatar: Put vode" doživeo je veliki uspeh, ostvarivši prihod od preko dve milijarde dolara.

Planirano je da se treći deo pojavi u bioskopima godinu i po dana od drugog dela. A da li zaista možemo da se nadamo trećem delu u ovom roku?

Drugi deo smo čekali 13 godina, tako da se rok od godinu i po dana za treći deo čini pomalo suviše brz za tempo Džejmsa Kamerona a i "stvari na terenu" pokazuju malo drugačije stanje.

Profimedia
 

- Na leto se vraćam na snimanje "Avatara 3". Snimili smo 70 odsto filma -izjavila je glumica Zoe Saldana.

Međutim Džejms Kameron je nedavno izjavio da je snimanje "Avatara 3" završeno i da ostaje još samo postprodukcija.

Prve glasine o odlaganju

Zbog svega ovoga, već su se pojavile prve glasine da bi početak prikazivanja trećeg nastavka mogao biti odložen ukoliko Kameron ne bi bio u potpunosti zadovoljan njegovom produkcijom.

- Nakon što se slegne prašina oko "Puta vode" uzeću malo slobodnog vremena kako bih procenio što se ljudima svidelo i kakvi su njihovi utisci o nastavku filma.

Promo/MCF
 

Možda ću se onda odlučiti za neke promene. Neće to biti ništa radikalno, samo malo doterivanja kako bih istakao ono što se publici svidelo.

Na primer, pokazalo se da se Lo’ak svidio publici, pa bih mogao naći način na koji…, zapravo on je već narator… Oh, otkrivam upravo… zapravo u redu je da fanovi razmišljaju o tome što bi moglo biti u novom nastavku - rekao je Kameron, neposredno nakon premijere "Puta vode".

Promo/MCF
 

Nastavak "Avatara" je ove godine bio nominovan u četiri kategorije na ovogodišnjoj dodeli Oskara, uključujući i kategoriju za najbolji film. Na kraju je Oskara osvojio za najbolje vizuelne efekte.

Kameron nezadovoljan?

Drugi je nastavak sniman uporedo s trećim kako bi se smanjili skupi  troškovi  produkcije filma.

Promo/MCF
 

Kameron je poznat po tome da publici ne želi ponuditi “već viđeno”. Ideju za originalnog Avatara imao još 1994., a film se pojavio u bioskopima tek 2009. godine. 

On je to tada objasnio rečima "da je tehnologija tek trebala stići njegovu viziju filma".

Na drugi se nastavak čekalo punih trinaest godina, a govoreći o trećem nastavku, Kameron je rekao je da ima jasnu ideju o njemu.

Međutim, s obzirom da je Kameron već izjavio da je film gotov a glavna glumica neplanirano objavila da je tek 70 odsto filma završeno, očigledno je da nije zadovoljan dosadašnjim snimljenim materijalom.

Kameron se nikad nije oslanjao na rokove, tako da će nam za "Avatar 3" očigledno biti potrebno još malo strpljenja, samo još da saznamo koliko.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike