Marvel na prelazu iz jedne u drugu veliku eru: Stari strip-junaci u novim okršajima (FOTO)

06.02.2024

15:45

0

Novi život kultnih likova

Marvel na prelazu iz jedne u drugu veliku eru: Stari strip-junaci u novim okršajima (FOTO)
Copyright Profimedia

Fanove jedne od najpopularnijih franšiza Marvel obradovaće vest da će moći da računaju na obilje novog materijala za čitanje stripova.

Sve oči su uprte u X-Men liniju u 2024. godini, dok Marvel završava jednu veliku eru franšize i započinje novu.

Profimedia
 

Pet godina nakon dramatičnog preoblikovanja X-Men linije sa "House of X" i "Powers of X" iz 2019. godine, Marvel privodi kraju tu priču. Oni to rade sa dve nove, međusobno povezane serije pod nazivom "Fall of the House X" i "Rise of the Powers of X".

Poslednja bitka X-Mena

X-Men ima svoju poslednju bitku protiv neprijatelja u Orchisu, a ljubitelji ovog junaka saznaće da li nova nacija mutanata može preživeti, piše IGN portal.

Marvel je rešio da napravi i prvi veliki obračun između Wolverinea i Sabretootha u Krakoanskoj eri. On će se odigrati u novoj priči pod nazivom "Wolverine: The Sabretooth War".

Profimedia
 

Kada se te priče završe na leto 2024. godine, Marvelov izvršni urednik Tom Brevort će „skočiti“ s linije Avengersa kako bi predvodio novi smer za X-knjige.

Nova Ultimate linija

Januar 2024. je, takođe, označio pravi početak Marvelovog novog izdanja Ultimate Universe. Nova Ultimate linija nije direktan nastavak stare, ali cilj je isti: dati čitaocima sveže, ažurirane poglede na kultne likove koji nisu vezani decenijama kontinuiteta.

Profimedia
 

U Ultimate Spider-Manu se pojavljuje stariji, oženjeni Piter Parker koji tek postaje Spider-Man prvi put. Linija Ultimate takođe uključuje Black Panthera i Ultimate X-Mena.

Marvel obično započinje letnju sezonu velikim crossover događajem, a 2024. godina nije izuzetak. Ovogodišnji veliki crossover je Blood Hunt, od pisca Džed Mekeja i umetnika Pepe Laraza.

Spasavanje čovečanstva od vampirskih hordi

Dok je svet zarobljen u večnoj noći, lovac na vampire Blade moraće da okupi Avengerse, od Doctor Strangea i Spider-Mana kako bi spasili čovečanstvo od vampirskih hordi. Blood Hunt će biti objavljen kao ograničena serija, ali očekujte mnogo veza i spin-offova jer se ovaj sukob širi pa će obuhvatiti celi Marvel univerzum.

Profimedia
 

Marvel uveliko sprema iznenađenja i za Star Wars liniju dok se crossover Dark Droids završava, prenose vijesti.me.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike