Novi film Branke Katić posvećen devojčici ubijenoj u "Ribnikaru": Verujem da će kroz ovo ostvarenje ona nastaviti da živi (FOTO/VIDEO)

05.02.2024

08:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Reditelj je prijatelj sa roditeljima Ane Božović koja je stradala u masakru

Novi film Branke Katić posvećen devojčici ubijenoj u "Ribnikaru": Verujem da će kroz ovo ostvarenje ona nastaviti da živi (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Kinematografska kuća

Nakon svetske premijere na festivalu u Talinu, film „Sunce mamino” Koste Đorđevića premijerno će biti prikazan 13. februara u MTS dvorani. Priča prati šesnaestogodišnjeg Relju zaljubljenog u Anu, a kod kuće se suočava sa distanciranom i anksioznom majkom, koju tumači Branka Katić.

Promo/Kinematografska kuća
 

Reditelj je na konferenciji za medije otkrio da je film posvećen Ani Božović, koja je ubijena u masakru u OŠ „Vladislav Ribnikar” 3. maja kada je trinaestogodišnji dečak hicima iz očevog vatrenog oružja usmrtio devetoro učenika i čoveka iz obezbeđenja. Pritom je teško ranio nastavnicu i još petoro đaka. Među njima bila je i Ana.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Bio sam na proslavi njenog rođenja

- Prijatelj sam sa njenim roditeljima. Bio sam na proslavi njenog rođenja, a i glavna junakinja se isto slučajno zove Ana - rekao je Đorđević verujući da će ona kroz ovo ostvarenje nastaviti da živi.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Ovaj film je tako jedna vrsta zaveštanja, a bio je i poslednja uloga čuvene Melite Bihali. Takođe, kao jedan od aktera tu je i Beograd, kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu, nemi svedok i saučesnik u pričama junaka u kojima grad deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište.

Promo/Kinematografska kuća
 

Pored potpuno novog lica Beograda, koje možemo videti u filmu, „Sunce mamino” donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima, prenosi Politika. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike