Branka Katić odbija da organizuje babinu sahranu: Poznat datum beogradske premijere filma "Sunce mamino" (FOTO/VIDEO)

17.01.2024

14:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboljeva, leči i sve nas pokreće

Branka Katić odbija da organizuje babinu sahranu: Poznat datum beogradske premijere filma "Sunce mamino" (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Kinematografska kuća

Premijera filma „Sunce mamino“ scenariste i reditelja Koste Đorđevića održaće se u utorak, 13. februara, u mts Dvorani, sa početkom od 20 časova.

Promo/Kinematografska kuća
 

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Talinu, Đorđevićevo ostavrenje koje je okupilo poznata glumačka imena Pavla Čemerikića, Alisu Radaković, Denisa Murića, Branku Katić, Dubravku Kovjanić i Draginju Voganjac donosi pred domaću publiku toplu, tinejdžersku i porodičnu crnu komediju koja govori o odrastanju, o složenim emotivnim odnosima i porodičnim vezama. 

Babina sahrana

Sunce mamino“ je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboljeva, leči i sve nas pokreće. Radnja prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Radaković). U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu. 

Promo/Kinematografska kuća
 

Nepoznato lice Beograda

Beograd, kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu, nemi je svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka, ali je u ovom ostvarenju prikazano i neko novo, malo poznato lice grada. Beograd deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište. Pored potpuno novog lica Beograda, koje možemo videti u filmu, "Sunce mamino" donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima. 

Promo/Kinematografska kuća
 

Muziku za film komponovao je veoma uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa. U saradnji sa hrvatskim elektropop dvojcem Nipplepeople, Filip je za potrebe filma snimio singl "Ti i Ja", koji se već nalazi na svim muzičkim platformama i kanalima benda, a sudeći po broju pregleda i reakcijama publike, nakon nekoliko izvođenja uživo na koncertima, reč je o budućem velikom hitu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike