Reditelj "Južnog vetra" Miloš Avramović podržao Miloša Bikovića: Nisam mogao zamisliti da će jedna država da određuje kasting

03.02.2024

14:40

0

Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda?

Reditelj "Južnog vetra" Miloš Avramović podržao Miloša Bikovića: Nisam mogao zamisliti da će jedna država da određuje kasting
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nakon vesti da je Miloš Biković zbog reakcije Ministarstava spoljnih poslova Ukrajine, izbačen iz treće sezone hit serije "Beli lotos", domaćem glumcu brojne kolege i prijatelji su pružili javnu podršku.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Poslednji u nizu je i reditelj "Južnog vetra" Miloš Avramović.  

Velika podrška za mog brata

 - Kao neko ko je odrastao na američkoj kinematografiji i pop kulturi, pitam se koji su dometi i granice "CANCEL" kulture...

Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda? Nisam mogao ni da zamislim da će jedna takva produkcija, kao što je HBO sebi dozvoliti da im jedna država određuje kasting? Da im se meša u rad? U umetničkoj slobodi reditelja kao što je Mike White?

Miloš je dobio ulogu zato što je talentovan glumac, a izbačen je za pet dana zbog tvita Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje je iznelo maliciozne i neutemeljene izjave. Velika podrška za mog brata. Prijatelja. Ostani slobodan! - napisao je na svom istagram nalogu Avramović.

Instagram/milos avramovic
 

Nakon vesti da neće igrati u seriji oglasio se i sam Miloš Biković.

- Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti - navodi se između ostalog u saopštenju Miloša Bikovića.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Podsetimo, američka serija "Beli lotos" je postala planetarni hit među svim generacijama širom sveta. "Beli lotos" prati različite goste izmišljenog lanca odmarilišta tokom nedelju dana ali sa svakim danom se otkriva mračnija strana ovih naizgled savršenih putnika, zaposlenih u odmaralištu i meštana.

U trećoj sezoni serije koja će se snimati na Tajlandu, Miloš Biković je trebalo da igra ruskog instruktora joge, preneli su svetski mediji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike