Prve reakcije na skandaloznu odluku da Miloš Biković bude zamenjen u seriji "Beli lotos": "Dinar ukinut i na HBO"

03.02.2024

09:55

0

Stiže podrška od kolega i fanova

Prve reakcije na skandaloznu odluku da Miloš Biković bude zamenjen u seriji "Beli lotos": "Dinar ukinut i na HBO"
Miloš Biković - Copyright Promo/Miša Obradović

Kao bomba odjeknula je vest da je HBO odlučio da domaćeg glumca Miloša Bikovića koji već godinama gradi međunarodnu karijeru, zameni u trećoj sezoni "Beli lotos". Gotovo svi svetski mediji noćas su preneli ovu vest, a oglasio se i sam glumac Miloš Biković.

ATAImages/Antonio Ahel
 

- Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti - navodi se između ostalog u saopštenju Miloša Bikovića.

Planetarni hit

Američka serija "Beli lotos" je postala planetarni hit među svim generacijama širom sveta. "Beli lotos" prati različite goste izmišljenog lanca odmarilišta tokom nedelju dana ali sa svakim danom se otkriva mračnija strana ovih naizgled savršenih putnika, zaposlenih u odmaralištu i meštana.

Profimedia
 

Prvobitno zamišljena kao mini-serija od šest epizoda, premijera je emitovana 11. jula 2021, uz pohvale kritičara i veliku gledanost. Uspeh serije doveo je do toga da HBO naruči drugu sezonu i time je pretvori u antologijsku seriju. U novembru 2022. naručena je i treća sezona, koja će biti emitovana 2025. Objavljeno je da će treća sezona biti smeštena na Tajlandu.

Upravo u toj trećoj je trebalo je da zaigra i Miloš Biković. Međutim nakon oštrih reakcija Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine zbog njegovog angažmana u Rusiji, produkcija je odlučila da ne angažuje glumca.

Podrška od fanova i kolega

Vest je objavljena u kasnim satima, a nakon ove vesti počele su da stižu i prve reakcije i podrška od fanova i kolega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Instagram profil Miloša Bikovića, je preplavljen rečima podrške. Njegov "saborac"u mnogim projektima Miodrag Radonjić pružio mu je podršku emotikonom srca kao i Miloš Avramović.
Takođe na mreži X bivšem tviteru se oglasio i filmski kritičar Dimitrije Vojnov.

"Dinar ukinut i na HBO. Zanimljivo je da Miloš Biković ne gubi PR bitku. Ni vesti o otpuštanju ne uspevaju da objasne gde se on u ovom ratu konkretno ogrešio što je vrlo značajno. Pritom uspeva da iznese i svoju izjavu u svetske medije. Nešto dobro u svemu što je loše".

 

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike