Sve o drugoj sezoni serije "The Last of Us": Nakon gej poljupca, lezbijska romansa (FOTO)

15.01.2024

14:30

0

Nastavak će biti jednako šokantan i kontroverzan

Sve o drugoj sezoni serije "The Last of Us": Nakon gej poljupca, lezbijska romansa (FOTO)
Bela Remzi i Pedro Paskal - Copyright Profimedia

Serija "The Last of Us" potpuno je pomutila razum fanovima širom sveta prošle godine.

Prva sezona snimljena je na osnovu istoimene video-igrice, a glumci Pedro Paskal i Bela Remzi, su svojom glumom potpuno "oduvali" sve, pa čak i one koji nisu fanovi video-igrice, a koji su zahvaljujući njima zavoleli ovu seriju.

Profimedia
 

Doduše, ostali su bez "Zlatnog globusa" ali su bar ravnopravno stajali rame uz rame sa svetskim mega hitom serijom "Succession". Ipak, ostaje nada da će nepravda biti ispravljena tokom dodele ovogodišnjih Emi nagrada.  

Poljuljano poverenje

Planetanom uspehu "The Last of Us" niko se nije nadao, ali je na kraju prve sezone doneta konačna odluka da će se snimati i druga. S obzirom na to da je pravljena po scenariju video-igrice, mnogi su se zabrinuli za sudbinu Paskala, koji bi u nastavku trebalo da "umre".

Profimedia
 

Ipak, kreatori su na kraju prve sezone obećali da "će učiniti sve" da toga ne dođe.

Ova postapokaliptična saga, smeštena je dvadeset godina od uništenja moderne civilizacije i prati Džoela (Paskal) i Eli (Ramzi) na njihovom uzbudljivom i emotivnom putovanju. Prvi serijal završen je masakrom počinjenim od strane Džoela, koji je tako spasao Eli od Svitaca.

Profimedia
 

Oni su želeli da je žrtvuju ne bi li pronašli lek za infekciju koja od ljudi pravi zombije.

Međutim, Džoel je slagao Eli, koja je u trenutku masakra bila bez svesti, da eksperiment nije uspeo i da nije ništa uradio loše. Čak joj se i zakleo, iako je to bila laž.

Profimedia
 

Poverenje koje se gradilo među njima tokom uzbudljivog prvog serijala u svakom trenutku drugog može se raspasti kao kula od karata. Jer i u ovom slučaju – laž se ne isplati.

To znači da u nastavku Džoela i Eli očekuje neizbežno sučeljavanje.

Profimedia
 

Nažalost štrajk glumaca i scenarista je pomalo pomerio planove, tako da će druga sezona pred gledaoce stići tek sledeće godine ali ono što raduje je da snimanje počinje sledećeg meseca u Vankuveru.

Profimedia
 

Takođe i činjenica da će se Pedro Paskal oporaviti od povrede ramena do početka snimanja.

Tri nova lika u seriji

Ono što se za sada zna jeste da se u priču uvode tri nova lika.

Za sve oni koji su možda bili šokirani gej poljupcem koji se dogodio u prvoj sezoni, stiže vest da novi šok dolazi i u drugoj sezoni u vidu lezbijske romanse.

Profimedia
 

Jedan od centralnih likova druge sezone biće mlada Ebi. Ona je vojnik željan osvete. Njeni putevi ukrstiće se sa putevima glavnih junaka u nastavku priče. Za ovu rolu angažovana je talentovana američka glumica Kejtlin Dever, nominovana za Emi i Zlatni globus za ulogu u  seriji „Dopesick”.

Ime Kejtlin Dever najčešće se moglo čuti. Još i pre nego što je odabrana, njena fotografija kružila je internetom uz fotografiju Ebi iz igrice. Njihova fizička sličnost jedan je od faktora zbog kog je publika želela baš nju.

Profimedia
 

Kao što su Pedro Paskal i Bela Ramzi savršeni Džoel i Eli, to treba da bude slučaj i sa drugim angažovanim glumcima. Oni savršeno moraju da razumeju ulogu od početka, jer je svaka, pa i njihova, vrlo jasno postavljena, smatraju kreatori serije.

Džesi i Dina

Pored Ebi stiže i Džesi, stub svoje zajednice, koji interese drugih stavlja ispred svojih. Njega će glumiti Jang Mazino najpoznatiji po ulozi Pola Čoa u nagrađivanoj Netfliksovoj seriji „Beef”.

Profimedia
Jang Mazino

Autori „The Last of Us” bili su opčinjeni njegovom harizmom i za njih je on – idealan Džesi.

Početkom godine, mlada glumica Izabela Mersed odabrana je za ulogu Dine, bivše Džesijeve devojke, koja će uploviti u lezbijsku romansu sa Eli.

Prema opisu, Dina je brižna, pametna, opasna i duhovita. Mersed će osvojiti gledaoce od trenutka kada se pojavi u ovom liku.

Profimedia
Izabela Mersed

U svakom slučaju, već prema najavi druga sezona biće bar jednako dobra i kontroverzna kao prva.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike