Serija „The Last of Us“ oborila istorijski rekord: Brojke su zapanjujuće! (FOTO/VIDEO)

19.03.2023

18:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Snimanje druge sezone je već potvrđeno

Serija „The Last of Us“ oborila istorijski rekord: Brojke su zapanjujuće! (FOTO/VIDEO)
Pedro Paskal i Bela Remzi - Copyright Profimedia

Iako je poslednja epizoda planetarno popularne serije „The Last of Us“ emitovana pre sedam dana, o njoj ne prestaje da se priča, a fanovi širom sveta s nestrpljenjem očekuju nastavak koji se uveliko najavljuje, uz različite scenarije vezane za glavne junake Džoela i Eli.

Osim što je Pedro Paskal zahvaljujući ovom projektu, postao svetska zvezda, a ni Bela Remzi ne zaostaje kada je u pitanju popularnost, „The Last of Us“ je oborila mnoge rekorde, a nakon emitovanja poslednje epizode zvanično je postala najgledaniji naslov svih vremena na HBO striming platformi u Evropi.

Profimedia
 

Prilikom emitovanja premijerne epizode zbog velike navale gledalaca striming servis je srušen. Društvene mreže su se bukvalno usijale zbog mnogobrojnih prijava grešaka na aplikaciji, koja je u jednom momentu postala nedostupna. Pad je zabeležen i na Downdetector-u.

Epski trijumf nakon poslednje epizode

Prva epizoda dostigla je 4,7 miliona gledanja, zahvaljujući čemu je zauzela drugo mesto, iza premijerne epizode serije „Kuća zmaja“ koja je privukla 9,9 miliona gledalaca. Međutim, prema podacima koji su usledili nakon premijerne nedelje, „The Last of Us“ je prikupila 837 miliona minuta gledanja, čime je prestigla rekordnih 741 minuta koje je ostvarila „Kuća zmaja“ tokom prve nedelje emitovanja.

Profimedia
 

HBO je ovaj skok u gledanosti proglasio najvećim rastom publike u drugoj nedelji za originalnu dramsku seriju u istoriji mreže.

Ipak, pravi trijumf dogodio se nakon finalne, devete epizode koju je, uprkos tome što se iste noći prenosila ceremonija dodele Oskara, gledalo 8,2 miliona gledalaca na HBO platformi, nakon čega je „The Last of Us“ stekla titulu najgledanije serije ovog striming servisa u Evropi.

Profimedia
 

Snimanje druge sezone je već potvrđeno, a ogroman uspeh prve svakako će doprineti još većim budžetima i, nadamo se, podjednako uzbudljivoj priči.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike