Pevaču grupe Kerber uručeno najznačajnije priznanje Grada Niša: Nagrada za doslednost

11.01.2024

14:29

0

Bend koji svira više od 40 godina

Pevaču grupe Kerber uručeno najznačajnije priznanje Grada Niša: Nagrada za doslednost
Goran Šepa - Copyright Amir Hamzagić/ATAImages

Goran Šepa, frontmen i osnivač legendarne grupe "Kerber", dobio je danas nagradu “11. januar”, najznačajnije priznanje Grada Niša.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
 

- Počastvovan sam, ponosan i radostan što dobijam nagradu posle toliko godina. Pre svega sam radostan jer smatram da je ovo priznanje nekim drugim vrednostima koje možda nisu toliko proširene u ovo naše vreme – priznanje za doslednost. Priznanje bendu koji preko 40 godina radi ovo što radi i vrlo je dosledan bend na svom polju, priznanje “sportu” kojim se bavim, priznanje čovečnosti - istakao je Šepa.

Novi album "Kerbera"

On se zahvalio Pesničkoj družini “Svetionik” koja ga je predložila za nagradu “11. januar”, Skupštini grada koja ga je podržala, vojsci i crkvi.

- Moje vaspitanje je duboko vezano za tu priču. Sve ovo što radim, radim iz poštovanja prema tim institucijama – vojsci i crkvi. Vaspitavan sam da su to dve najvrednije stvari duhovnog sveta – patriotizam i vera. Toga se držim, a to je rekao i mnogi veći od mene patriota i pesnik Dučić - izjavio je Šepa.

Milan Maricic/ATAImages
 

Popularni Gale je najavio novi album grupe Kerber.

- Mi nove pesme stalno izdajemo, imamo sad četiri, pet novih na Jutjubu, ali ja sam još uvek staromodan, ja volim da skupim u jedan materijal. Da li će to biti neki elektronski nosač zvuka ili vinil koga ja zdušno pozdravlja, ne znam, ali radimo na tom polju. Malo jesmo lenji, ali morate shvatiti da mi više nemamo 20 godina, da nemamo ambicije da se proslavimo, da trčimo, da pobeđujemo. Mi sad uživamo u muzici na sasvim drugi način - naglasio je Šepa.

(Informer)

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike