Pre nešto više od 40 godina u Nišu su se srela dva „čupavca“: Slava im je bila suđena

26.10.2022

12:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Na poleđini knjige „Kerber - Hronike troglavog psa“ nalazi se QR kod koji čitaoce, nakon očitavanja, vodi do najnovije pesme kultnog rok benda

Pre nešto više od 40 godina u Nišu su se srela dva „čupavca“: Slava im je bila suđena
Kerber - korica final (Čarobna knjiga) - Copyright Kerber Promo/Čarobna knjiga/Miloš Petković

Na 65. Sajmu knjiga u Beogradu, u izdanju Čarobne knjige, biće promovisana knjiga o kultnom rok bendu iz Niša „Kerber - Hronike troglavog psa“, koju je napisao pisac fantastike Miloš Petković, poznat po romanima „Perunov hroničar“, „Tajna stare vodenice“ i „Usnuli zmajevi“.

Miloš Petković Promo/Nikola Đorđević
 

U petak, 28. oktobra, sa početkom u 18 časova, u sali „Ivo Andrić“ održaće se promocija ove romansirane biografije na kojoj će učestvovati članovi grupe „Kerber“, pisac Miloš Petković i urednik Nikola Petaković, a gosti koji će im se pridružiti na bini su Aca Seltik i Nikola Čuturilo. Moderator će biti glavni urednik Čarobne knjige Borislav Pantić.

Knjiga "Kerber-Hronike troglavog psa" Miloša Petkovića Promo/Čarobna knjiga
 

Za knjigu su, pored osnivača benda Gorana Galeta Šepe (vokal), Branislava Božinovića (klavijature) i Tomislava Nikolića (gitara), govorili sadašnji i bivši članovi Kerbera i njihovi prijatelji i saradnici, poput Kornelija Kovača, Bore Čorbe, Ace Seltika, Nikole Čuturila, Neše Galije i drugih.

Na poleđini knjige nalazi se QR kod koji čitaoce, nakon očitavanja, vodi do najnovije pesme benda poznatog po numerama „Seobe“, „Ratne igre“, „Još samo ovu noć mi daj“, „Bolje da sam druge ljubio“...

Knjiga "Kerber-Hronike troglavog psa" Miloša Petkovića Promo/Čarobna knjiga
 

Ovo delo prate čak tri jubileja - 40. godina od osnivanja „Kerbera“, 1000. izdanja Čarobne knjige i 20. roman pisca Miloša Petkovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike