Film "Purple Rain" postaje mjuzikl: Pravi način da se oda počast Prinsu (VIDEO)

09.01.2024

15:45

0

U pitanju je scenska adaptacija voljene priče

Film "Purple Rain" postaje mjuzikl: Pravi način da se oda počast Prinsu (VIDEO)
Prins - Copyright Profimedia

Nakon filma, Prinsov hit "Purple Rain" biće pretočen u mjuzikl u okviru kojeg će biti brojne poznate numere slavnog muzičara koji je preminuo 2016. godine.

Profimedia
 

- Ne možemo smisliti prikladniji način nego da odamo počast nasleđu Prinsa i "Purpurne kiše" ("Purple Rain") ovom scenskom adaptacijom voljene priče. Oduševljeni smo našim brodvejskim partnerima i kreativnim timom, koji unose teatralnost u originalnu izmišljenu priču filma. Jedva čekamo da nova generacija otkrije "Purple Rain" i da ljubitelji originalnog filma i albuma još jednom iskuse njegovu moć, ovog puta uživo - izjavili su producenti za "Variety".

Dobitnici Tonijeve nagrade rade na mjuziklu

Scensku adaptaciju Prinsovog filma iz 1984. produciraće Orin Volf, koji je prethodno vodio Tonijem nagrađenu adaptaciju "The Band's Visit" na sceni i trenutno radi na pozorišnoj adaptaciji drugog filma muzičke industrije, "Buena Vista Social Club" i biće zasnovan na originalnom scenariju koji su napisali Albert Manjoli i Vilijam Blin.

Profimedia
 

Američki dramski pisac Branden Džejkobs-Dženkins treba da napiše knjigu za mjuzikl. Njegova predstava, "Prikladno", trenutno se prikazuje na Brodveju.

Mjuzikl "Purple Rain" će režirati Lileana Blejn-Kruz, koja je nominovana za nagradu Toni 2022. godine za produkciju filma "Koža naših zuba" Torntona Vajldera, piše NME.

Profimedia
 

Takođe će sadržati numere iz kultnog saundtreka filma koji uključuju "When Doves Cry" i "Let's Go Crazy", koje su obe dostigle prvo mesto na listi Billboard Hot 100 nakon objavljivanja, kao i "Purple Rain", koja je dostigla vrhunac na broju dva na istoj listi.

(Telegraf.rs)

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike