Bob Geldof režira mjuzikl inspirisan čuvenim koncertom Live Aid: Slavni muzičar otkrio detalje (FOTO/VIDEO)

09.10.2023

09:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstava će obuhvatiti pesme grupa Kvin, U2, Eltona Džona, Pola Makartnija i Stinga

Bob Geldof režira mjuzikl inspirisan čuvenim koncertom Live Aid: Slavni muzičar otkrio detalje (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Najveći humanitarni koncertni spektakl svih vremena, Live Aid, na kome se prikupljao novac za pomoć gladnima u Etiopiji, 1985. godine organizovali su Bob Geldof i Midž Jur.

Nezaboravni koncert poslužio je Geldofu kao predložak za mjuzikl koji će postaviti na londonskoj pozorišnoj sceni, a čija se premijera očekuje početkom 2024. godine. Organizacijom Live Aida, Geldof i Jur su istovremeno podstakli ideju organizovanja brojnih drugih humanitarnih koncerata na stadionima.

Profimedia
 

Mjuzikl nazvan “Just For One Day”, obuhvatiće pesme grupa Kvin, U2, Eltona Džona, Pola Makartnija i Stinga - izvođača koji su nastupili na stadionu Vembli tog čuvenog 13. jula 1985. godine. Predstava će se igrati u londonskom Old Vic Theatre od 26. januara do 30. marta.

Ne postoji osoba obučena kao Fredi Merkjuri

Geldof je rekao za BBC da fanovi ne bi trebalo da očekuju nikakav ​​tribjut šou, već mjuzikl o njegovim i tuđim iskustvima tokom organizacije Live Aida.

- Ovo nije mjuzikl u čast Live Aidu. Ne želim tako nešto da radim. Ne postoji osoba obučena kao Fredi Merkjuri. Pesme pokreću dramsku radnju. Priča se temelji na stvarnim svedočenjima tog dana. Stvarni ljudi pričaju svoju priču u ovom mjuziklu. To je jedno složeno pozorište.

Profimedia
 

Mjuzikl se radi uz dozvole dobrotvorne zadužbine Band Aid, koja će dobiti 10 posto od svake prodate ulaznice. Boba Geldofa glumiće engleski glumac Kreg Els.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike