"Taj tip je stajao u polju i pušio": Kako je snimljena najpoznatija scena iz "Gladijatora" i zašto je Rasel Krou bio ljubomoran (VIDEO)

03.01.2024

13:00

0

Urezala se u sećanje svima koji su gledali čuveni film

"Taj tip je stajao u polju i pušio": Kako je snimljena najpoznatija scena iz "Gladijatora" i zašto je Rasel Krou bio ljubomoran (VIDEO)
Scena iz filma "Gladijator" - Copyright Profimedia

U najbolje filmove slavnog reditelja Ridlija Skota svakako spada "Gladijator" koji je snimljen 2000. godine, i koji je osvojio pet Oskara.

Skot trenutno snima drugi nastavak ovog filma, doduše bez Rasela Kroua, ali zvezdana ekipa koju je okupio, među kojima su i glumci Pol Meskal i Pedro Paskal, svakako obećavaju spektakl.

Profimedia
 

Ridli Skot je otkrio za Deadline, da jedna od najpoznatijih scena iz originalnog filma zapravo nije ni bila planirana ali ipak se urezala u sećanje svima koji su gledali ovo ostvarenje.

U polju pšenice

Reč je o sceni kada Maksimus stoji u polju i prolazi rukama kroz pšenicu. Dok ga u daljini gledaju žena i sin, u pozadini svira muzika na kojoj su radili Hanc Cimer i Lisa Džerard.

Profimedia
 

Ova scena simbolizuje mir koji je Maksimus pronašao u svojoj smrti, nakon što je u Koloseumu ubio cara Komodusa i tako osvetio smrt svoje porodice i cara Marka Aurelija.

- Ja sam snimio tu ruku, to je bila poslednja scena koju smo snimili. Rasel nije bio u Italiji, u toj sceni je njegov dvojnik - objasnio je Skot, a zatim je dodao:

Profimedia
 

- Taj tip je stajao u polju i pušio. Rekao sam mu: "Da li se šališ? Makni se iz polja." Bila je sredina leta i sve je bilo suvo. Rekao mi je: "Izvinjavam se." Sklonio se i napravio je tu stvar s rukom. Tad sam mu rekao: "Ostani na mestu", a ekipi da mi donese kameru.

Najvažnija spontanost

Skot ističe da je i pored svih mogućih preciznih planova koji su neophodni na snimanju filma, ipak veoma važna spontanost.

Profimedia
 

- Pratili smo njegovu ruku. U tom trenutku, to je postalo simbol za besmrtnost ili raj, kako god da gledate na to. To smo otkrili poslednji dan, spontano. Mislim da je spontanost ključna u ovome što radim - rekao je reditelj, podsećajući se da je Raselu bilo pomalo krivo što on lično nije bio deo te scene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Deadline

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike