Prva verzija "Gladijatora 2" predviđala "uskrsnuće" Rasela Kroua: Ridli Skot otkrio kako je Maksimus mogao da se vrati u život

04.12.2023

19:50

0

Scenario je pisao Nik Kejv

Prva verzija "Gladijatora 2" predviđala "uskrsnuće" Rasela Kroua: Ridli Skot otkrio kako je Maksimus mogao da se vrati u život
Rasel Krou u filmu "Gladijator" - Copyright Profimedia

Nakon prekida štrajka glumaca i scenarista snimanje nastavka filma "Gladijatora" Ridlija Skota je nastavljeno.

Sada je već svima poznato da u nastavku neće biti Rasela Kroua, koji se proslavio ovim filmom a slavni reditelj Ridli Skot je prvi put otkrio da je prvobitni scenario predviđao njegovo "uskrsnuće".

Profimedia
 

O nastavku se počelo razmišljati odmah nakon što je prikazan prvi deo, a scenario je napisao poznati muzičar Nik Kejv. Prema tom scenariju, nastavak je predviđao povratak Maksimusa kojeg je glumio Rasel Krou.

Putovanje kroz vreme

Scenario je napisan prema Skotovoj ideji prema kojoj se Maksimus, koji na kraju originalnog filma, umire herojskom smrću, u nastavku vraća zahvaljujući putovanju kroz vreme.

- Nik Kejv je napisao scenario ali ideja je bila moja.  Znao sam kako ga vratiti kroz portal, natrag u stvarni svet. Neću vam reći niša više od toga jer će neko ukrasti ideju…

Nik Kejv/Profimedia
 

S Nikom sam razgovarao svaki drugi dan otprilike mesec dana dok je radio na scenariju. I u jednom mi je trenutku sinulo na koji ga način možemo vratiti. Želeo sam da film započne u Styxu, na ivici okeana, s njim, kako luta u oklopu, tražeći put kojim će krenuti dalje. To bi bila prva scena - otkrio je Ridli Skot.

Maksimus bi danas radio u Pentagonu

U jednoj od verzija tog prvobitnog scenarija, pisanog još sredinom 2000-ih godina, Maksimus je boravio, u rimskoj verziji Čistilišta, gde se morao boriti protiv Hefeste kako bi pobegao iz paklenog kraljevstva i vratio se u Rim.

Tamo otkriva da je Lucije postao jednako pokvaren car kao i njegov ujak Komod kojeg je Makismus ubio tokom svoje poslednje bitke u Koloseumu.

Profimedia
 

Osim ove epizode, u prvoj verziji scenarija Maksimus se borio i u Krstaškim, ali i Drugom svetskom i Vijetnamskom ratu pre nego što je u današnjem vremenu, počeo raditi u Pentagonu.

Pol Meskal je ipak na kraju nova glavna zvezda "Gladijatora"

Nika Kejva  je kasnije na mestu scenariste zamenio Dejvid Skarpa koji je u nastavku "Gladijatora" u središte priče postavio Lucija kojeg tumači Pol Meskal.

Profimedia
 

Dakle, glavna zvezda nastavka Gladijatora je Meskal, a u uz njega glume i Oskarovac Denzel Vošington i zvezda serije "The Last of Us", Pedro Paskal baš kao i glumac iz serije "Stranger Things", Džozef Kvin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike