Šokantna propast "Akvamena 2": "Preteran, glup i anemičan" (FOTO/VIDEO)

25.12.2023

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Kritičari nisu štedeli negativne komentare

Šokantna propast "Akvamena 2": "Preteran, glup i anemičan" (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Film "Akvamen i izgubljeno kraljevstvo" stigao je u svetske bioskope i označio kraj dosadašnjeg filmskog DC sveta koji je trajao od 2013. do 2023. godine.

Kritičari su bili nemilosrdni prema ovom ostvarenju koje je tako postalo jedan od najgorih DC filmova iz njihovog neuspešnog filmskog sveta. Na Rotten Tomatoes-u ocena mu je 37%, daleko niža od prvog dela koji ima ocenu od 66%.

Profimedia
 

Ovaj nastavak je potonuo u dubokim vodama

"Preteran, glup, anemičan i spektakl ispod proseka, koji je podjednako razočarao kao i prvi deo 'Rebel Moon-a'. Možda bi bolje funkcionirao kao video-igra nego kao film", tvrdi kritičar Avi Offer, prenosi index.hr.

"Prvi deo je uspeo da izbalansira ozbiljnost i fantaziju, dok je 'Izgubljeno kraljevstvo' u potpunosti prešlo na osećaj kao da gledate crtani film", jasna je kritičarka Deadline Hollywood Daily-ja.

Profimedia
 

"Kopirajući popularne filmove i druge poznate akciono-avanturističke projekte filmskih franšiza, ovaj je nastavak potonuo u dubokim vodama", zaključila je kritičarka Christine Cronan.

"Tonski nered, popraćen vizuelnim efektima koji variraju od isečenih delova scena iz video-igara do brzinski odrađenog posla u zadnji čas, daje nam neobično plahu priču i beskrajno komplikuje način pripovedanja", piše Rolling Stone.

Profimedia
 

"Zabavni delovi smešteni su u sendviču ružnih vizuelnih efekata i čudnog prvog dela filma koji deluje kao da je došao iz potpuno drugačijeg projekta. Odnos između Artura i Orma je najbolji deo filma i pomaže u jačanju priče", tvrde iz IGN-a.

"Ako ste već bili zainteresovani za film, verovatno ćete uživati u gledanju. Za sve ostale, najbolje je preskočiti ga", zaključak je Screen Rant-a.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike