Poznat datum održavanja 17. Kustendorfa: Filmska magija ponovo na Mećavniku (FOTO)

22.12.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Program će uskoro biti objavljen

Poznat datum održavanja 17. Kustendorfa: Filmska magija ponovo na Mećavniku (FOTO)
Emir Kusturica - Copyright ATA Images/Z. Milutinović

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf čiji je osnivač reditelj Emir Kusturica održaće se od 23. do 27. januara 2024. godine na Mećavniku, na Mokroj Gori, najavili su organizatori.

Kustendorf je jedan od retkih festivala u svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika, a na koji dolaze proslavljeni autori, glumci i muzičari, kao i brojni mladi filmski autori i studenti filmskih škola iz celog sveta, kao i drugi eminentni goste iz sveta filma.

Profimedia
 

Do sada su ovaj festival posezili Paolo Sorentino, Met Dilon, Lav Dijaz, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odiard, Džim Džarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Ruben Ostlund i mnogi drugi.

Među najboljim svetskim festivalima

Filmski i muzički festival održava se svake godine u januaru na Mećavniku. Pored velikog broja istaknutih autora i studenata iz celog sveta, Kustendorfu prisutvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva. Zbog izuzetne atmosfere, festival se, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi, Muvimejkera (Mooviemaker), tri puta našao među najboljim svetskim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici: scenaristi, reditelji, producenti, kritičari...

Foto: Rade Prelić/Tanjug
 

Program 17. Kustendorfa biće objavljen uskoro na konferenciji za medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike