Poslednje epizode "Krune" najbizarnije do sada: Pominju se Srbija, bombardovanje i Toni Bler (FOTO/VIDEO)

15.12.2023

20:30

0

"Sistem više nema smisla za one izvan njega kao ni za nas unutar njega. Mi smo vrsta koja izumire"

Poslednje epizode "Krune" najbizarnije do sada: Pominju se Srbija, bombardovanje i Toni Bler (FOTO/VIDEO)
Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta - Copyright Profimedia

Iako se poslednje dve sezone najviše pričalo o princezi Dajani, serija "Kruna"je oda kraljevskoj porodici i samoj kraljici - piše Vanity Fair, povodom početka drugog dela šeste sezone, čini se do sada najkontroverznijeg dela serije "Kruna".

Profimedia
 

Naime, na Netfliksu je od 14. decembra dostupan drugi deo šeste sezone, koja se bavi životom engleske kraljevske porodice, čime je ova serija i zvanično završena.

"Spavaj, draga, spavaj"

Iako se "Kruna" hronološki završava pre smrti kraljice Elizabete, koja je preminula prošle godine, ona u njoj ne umire ali se nagoveštava da se njenom smrću završava jedna era britanske istorije.

Drugi deo šeste sezone pod nazivom "Spavaj, draga, spavaj" počinje sa događajima iz kasnih devedesetih godina, a završava se 2005. godine.

Profimedia
 

Kako piše "Vanity Fair" "Krunu" su često optuživali za besramni rojalizam ali finale sezone iako kreator serije oplakuje Kraljicu Elizabetu, završava se ravnodušnoću potencijalnim nestankom monarhije. U svakom slučaju bez kraljice Elizabete ona neće više biti ista.

Toni Bler budući kralj

Sky News tvrdi da je ovaj deo "Krune" do sada najbizarniji do sada.

Kao jedan od najbizarnijih momenata Sky pominje pojavu nekadašnjeg premijera Velike Britanije, Tonija Blera, kojeg kraljica u seriji vidi kao budućeg naslednika.

Profimedia
 

- Laburistička  partija kao nova kraljevska porodica, i Toni Bler kao kralj. Ali ne, to je samo bio san kraljice Elizabete. Ali sledi bizarni niz događaja kada kraljica konsultuje Blera i pita ga za savet kako da modernizuje monarhiju - piše Sky News.

Ipak, kada Bler predloži svoje mere, kraljica ih odbija.

Bombardovanje Srbije

Za gledace iz Srbije posebno je zanimljivo pojavljivanje Blera, koji svakako ovde nije ostao u lepom sećanju.

Naime, u jednoj od scena, Bler drži pres konferenciju, gde govori, uz kadrove bombardovanja Beograda kao i kadrova sa ratnih područja na KiM:

- Dobro veče, nadali smo se da nikad više, za svoga veka nećemo videti rat u srednjoistočnoj Evropi. Nažalost, izbio je i ima posledice za ceo svet. Saveznici NATO-a večeras su pokrenuli ofanzivu na srpske vojne snage. Slobodan Milošević, monstruozni je diktator, koji sprovodi nasilan progon nevinih civila. Moramo ga zaustaviti! Moralna nam je dužnost da ga onesposobimo - rekao je on.

Profimedia
 

Prikazan je i razgovor telefonom između Klintona i Tonija, koji spekulišu o tome koliko kopnenih snaga Britanija može da pošalje, gde se kaže da će, ako Milošević pobedi, to biti veliki poraz za NATO.

U seriji je, takođe, opisano i kako je premijer Britanije izjavio, da ako se uključi Amerika, u Srbiji će biti novi Vijetnam, uz opis kako je Bler putovao u Čigako da moli za pomoć.  

Zabava je završena

"Kruna" se završava skoro 20 godina pre smrti kraljice Elizabete, tako da njena smrt svakako nije mogla biti prikazana.

Ipak, Princ Filip i kraljica Elizabeta zamišljaju kako bi mogla da izgleda njihova sahrana.

Profimedia
 

Čini se da kraljica razmišlja o abdiciranju, a spekulacije se povećavaju tokom tajnih priprema na govoru tokom venčanja Kamile i Čarlsa.

Ipak na kraju odustaje od govora i odlučuje da ostane na tronu. To ne sprečava princa Filipa da predvidi kraj monarhije.

Profimedia
 

U poslednjoj sceni on kaže Elizabeti:

- Sistem više nema smisla za one izvan njega kao ni za nas unutar njega. Mi smo vrsta koja izumire. Siguran sam da će svi nastaviti, pretvarajući se da je sve u redu. Ali zabava je gotova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike