Glumci umalo da poginu tokom predstave u Budimpešti: Teško povređeni usled pada sa velike visine (FOTO)

15.11.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Nesreća se dogodila tokom drugog čina, kada su pali sa visoke platforme koja se nalazila iza kulisa

Glumci umalo da poginu tokom predstave u Budimpešti: Teško povređeni usled pada sa velike visine (FOTO)
Copyright Profimedia

U petak je tokom izvedbe predstave "Romeo i Julija" u mađarskom Narodnom pozorišu u Budimpešti povređeno dvoje ljudi. Glumci su pali sa velike visine i zadobili teške povrede zbog kojih su operisani, ali nalaze se van životne opasnosti, prenosi BBC.

Upravnik pozorišta Atila Vidnjanski ponudio je ostavku u ponedeljak, ali je to odbio mađarski ministar kulture Janoš Čak. Istraga je u toku, a ministar čeka konačne rezultate kako bi preduzeo daljnje radnje.

 

 

Julija Sas igrala je Juliju, a Oto Lajoš Horvat njenog oca. Par je pao tokom drugog čina predstave sa visoke platforme koja se nalazila iza kulisa. Ministar i upravnik posetili su glumce u bolnici. 

Vidnjanski je deset godina bio upravnik nacionalnog teatra i blizak je premijeru Viktoru Orbanu. Njegovo imenovanje trebalo je da se završi ove godine, ali je produženo do 2028.

 

 

Sasova je tokom karijere glumila u nizu visokoprofitnih mađarskih filmskih produkcija, a ovog meseca trebalo je da se pojavi u predstavama "Ivan Hrabri" i "Vojcek" u Narodnom pozorištu Mađarske. Njen kolega Horvat je prvi glumački uspeh imao tokom dvehiljaditih i poznato je lice mađarskih filmova i televizijskih serija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike