Suze na sceni Narodnog pozorišta: Glumci se rasplakali nakon izvođenja poslednje predstave Jagoša Markovića (FOTO)

13.11.2023

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika je dugotrajnim aplauzom nagradila izvođenje "Ćelave pevačice", ali i odala počast preminulom reditelju

Suze na sceni Narodnog pozorišta: Glumci se rasplakali nakon izvođenja poslednje predstave Jagoša Markovića (FOTO)
Copyright Promo/Duško Miljanić

Predstava "Ćelava pevačica" u produkciji Centra za kulturu Tivat iz Crne Gore, gostovala je sinoć na maloj sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, kao drama apsurda rumunsko-francuskog pisca Ežena Joneska, u čast preminulog pozorišnog reditelja Jagoša Markovića, kome je to bio poslednji projekat.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

U najnovijoj verziji čuvenog Joneskovog dela igraju Olga Odanović, Branko Bane Vidaković, Dubravka Drakić, Momčilo Otašević, Sandra Bugarski i Branimir Bane Popović. Svi navedeni glumci su se na kraju izvođenja predstave rasplakali, uz dugotrajan aplauz publike.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Ovo je njemu u čast

Crnogorski glumac Branimir Popović je imao potrebu na kraju da se obrati publici.

- Dragi ljudi, poštovana publiko, večeras ste gledali poslednje što smo radili sa našim dragim rediteljem Jagošem Markovićem. Ovo je njemu u čast - naglasio je Popović i izazvao novu seriju aplauza i suza kolega.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Predstava "Ćelava pevačica" će biti izvedena i večeras na istom mestu kao dvodnevno gostovanje produkcije iz Tivta. Joneskov originalni tekst na bokeški dijalekt preveo je Neven Staničić koji potpisuje i scenski govor, a u autorskoj ekipi su kostimografkinja Marija Marković-Milojević i scenografkinja Tara Lazarević-Kisić.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

"Jagošev novembar"

Jagoševa verzija antologijske avangardne drame premijerno je izvedena 1. jula ove godine u okviru crnogorskog Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu. Ovde, adaptirana verzija predstavlja crnogorski milje, likove iz Boke Kotorske i ilustruje njihov mentalitet kroz univerzalnu i vanvremensku dramu.

Gostovanje Centra za kulturu Tivat ujedno predstavlja i ciklus "Jagošev novembar", kao ideju upravnika beogradskih pozorišta da njemu u čast igraju produkcije sa njegovim rediteljskim potpisom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike