Džoni Štulić burno reagovao na tvrdnje bivše devojke da joj je posvetio pesme: "Pevao sam o ženama misleći na sebe"

11.11.2023

18:30

0

Reč je o čuvenom ljubavnom singlu

Džoni Štulić burno reagovao na tvrdnje bivše devojke da joj je posvetio pesme: "Pevao sam o ženama misleći na sebe"
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Bili su zajedno kada je ona imala 18, a on 28 godina. Njeni roditelji nisu bili oduševljeni time što se zabavlja s momkom koji je mnogo stariji od nje, ali ona se nije obazirala na njihovu kritiku.

YouTube
 

Pozorišna režiserka Snježana Banović, spomenula ove detalje u svojoj knjizi “Hronika srećnih trenutaka”, tvrdeći da je čuvena pesma "Usne vrele višnje", Džonija Štulića upravo posvećena njoj.

Rekao bih da je spremaju za predsednicu

Džoni je 1983. godine odlučio da ode u Holandiju. Snježana je trebala ići s njim, imala je avionsku kartu. Navodno ju je Džonijeva majka molila da ga ne pušta samog “zato što će propasti”.

Međutim, Snježana se u poslednjem trenutku predomislila. U nekoliko navrata je spomenula da joj je posvetio obradu “Usne vrele višnje”. Međutim, on tvrdi kako ništa od ovog nije istina.

Tanjug/Zoran Žestić
 

- Ja nikada nisam nikakvu pesmu njoj napisao, a kamoli posvetio. Rekao bih da je spremaju za predsednicu, Snježana u zemlji patuljaka - naveo je Štulić, koji se opširnije oglasio na svom Scribd nalogu.

Proza je je*anje, a poezija dr*anje

- I jednom za svagda, ja nikad nisam nikakvu pesmu njoj napisao, a kamoli posvetio. Pesme sam sebi i za svoje potrebe radio, a da nije ona slučajno u kadar upala, zasigurno bi koja druga, jerbo ima ih po pesmama, i muških i ženskih, potonjih.

Profimedia
 

Doduše, nešto više zato što su u ono vreme svi pevali o ženama (hvali more, drž se obale), uglavnom zbog čemerne neje*ice pa se trebalo sa takvima u koštac uhvatiti i prizemnije dejstvovati.

Međutm, ja sam često pod žensku osobu uvodio sebe i obrnuto, budući da se to u pesmama može, jer kao što Tin Ujević kaže, proza je je*anje, a poezija dr*anje. Utoliko se ne smatram pesnikom, čoče”, napisao je.

Ceo tekst možete pročitati na Štulićevom zvaničnom Scribd nalogu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: cdm.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike