Džoni Štulić ponovo bez dlake na jeziku: "I da mi se kao strancu koji nema ništa s vama skinete s nježnika"

07.11.2022

10:45

0

Vođa legendarne grupe „Azra“ je na svom Fejsbuk profilu oštro reagovao povodom otvaranja Muzeja Novog vala u Zagrebu

Džoni Štulić ponovo bez dlake na jeziku: "I da mi se kao strancu koji nema ništa s vama skinete s nježnika"
Džoni Štulić - Copyright YouTube

Muzičar Branimir Džoni Štulić ocenio je da se radi o zloćudnoj zloupotrebi njegovog lika i stiha iz najnižih pobuda u nedavno otvorenom "Muzeju Novog vala - Zagreb".

Vođa legendarne grupe „Azra“ je na svom Fejsbuk profilu napisao da peškir i patike, izložene u zagrebačkom muzeju, nisu njegove već gitariste Jurice Pađena "pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na ’Zadovoljštini’“.

Printscreen/Youtube
 

Pađen je svirao sa „Azrom“ na albumima "Između krajnosti" (1987) i "Zadovoljština" (1988), a potom i na Štulićevom "Balegari ne vjeruju sreći" (1990).

Štulić je naveo da su njegove tri gitarske pedale koje su mu ostale kod Pađena, "za koje nije imao odobrenje da ih daje kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže".

"Muzej novog vala - Zagreb" osnovao je televizijski i filmski producent Aleksandar Črček, a prostor osmislio akademski vajar i scenograf Davor Antolić Antas, sa ciljem da predstave novi talas i zagrebačke bendove koji su ga obeležili poput „Azre“, „Haustora“, „Filma“, „Prljavog kazališta“ i drugih.

Muzej ima podršku Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), a partneri su Hrvatska glazbena unija i Služba zaštite muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja.

"A što se bunta tiče, direktorica TZGZ je zadnja osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je uostalom nakaradna i sama pomisao da je Muzej otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja - na otporu počiva", ocenio je muzičar.

Štulić je, između ostalog, dodao i da je muzej "po sebi smetlište povesti i odlagalište otpada".

"I da mi se kao strancu koji nema ništa s vama skinete s nježnika", poručio je muzičar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike