Nakon što je "Nemoguću misiju 7" uništio "Barbihajmer", novi udarac za Toma Kruza: Osmi deo filma u problemu!

25.10.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Tvorci jedne od najprofitabilnijih filmskih franšiza u istoriji morali su više puta da menjaju planove kada je reč o poslednja dva nastavka

Nakon što je "Nemoguću misiju 7" uništio "Barbihajmer", novi udarac za Toma Kruza: Osmi deo filma u problemu!
Copyright Profimedia

Premijera osmog nastavka "Nemoguće misije" ponovo je odložena, pa bi umesto 28. juna 2024, trebalo da se održi 23. maja 2025. godine. Poput drugih visokobudžetnih filmova, produkcija ovog ostvarenja zaustavljena je zbog štrajka sindikata glumaca SAG-AFTRA, pa film neće biti završen na vreme, prenosi Varajeti.

Profimedia
 

"Nemoguća misija 8" doći će u bioskope i sa novim imenom, jer je Paramaunt studio odlučio da odustane od prvobitnog naziva: "Odmazda - drugi deo", iako se film direktno naslanja na događaje iz sedmog dela.

Propast na blagajnama

Kristofer Mekveri režirao je sedmu "Misiju", koja se u bioskopima našla neposredno pre globalnog fenomena "Barbihajmer". Uprkos pozitivnim ocenama kritičara, film nije ostvario očekivani uspeh na blagajnama i zaradio je samo 457,7 miliona dolara, odnosno oko sto miliona dolara manje nego što je očekivano.

Profimedia
 

Tvorci "Nemoguće misije", jedne od najprofitabilnijih filmskih franšiza u istoriji, u kojoj glavnu ulogu igra Tom Kruz, morali su više puta da menjaju planove kada je reč o sedmom i osmom delu. Snimanje je bilo otežano zbog pandemije i više puta je prekidano, a studio Paramaunt je u septembru 2021. godine podneo i tužbu u kojoj tvrdi da mu nije u potpunosti isplaćeno osiguranje za gubitke povezane sa kovidom 19.

Profimedia
 

Sedam puta prekidano snimanje

Kompanija je saopštila da je prekinula snimanje čak sedam puta tokom pandemije, a među razlozima je bilo i ograničenje putovanja koje je uvela britanska vlada. U tužbi je navedeno da je snimanje filma "Nemoguća misija" trebalo da počne u Veneciji, u februaru 2020. godine, ali da je moralo da bude prekinuto pošto je jedan od članova ekipe bio zaražen koronom.

Profimedia
 

Premijera sedmog dela planirana je za septembar 2022, ali je održana tek u julu ove godine. 

Samo za sedmi nastavak filma produkcija je potrošila oko 290 miliona dolara, a budžet se povećavao sa svakim lokdaunom, jer su više puta ponavljane zahtevne scene koje podrazumevaju inače skupo zatvaranje delova grada, uključujući i razrađenu akcionu scenu tokom karnevala u Veneciji. To je konačne troškove za snimanje tog nastavka uvećalo za čak 100 miliona dolara, u poređenju sa prethodnom "Nemogućom misijom", koja je objavljena 2018.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike