Tajanstvena knjiga bez naziva i imena pisca postala bestseler: Sumnja se da je reč o memoarima Tejlor Svift

11.05.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Najavljen je tiraž od milion primeraka

Tajanstvena knjiga bez naziva i imena pisca postala bestseler: Sumnja se da je reč o memoarima Tejlor Svift
Tejlor Svift - Copyright Profimedia

Knjiga bez naziva, na onlajn knjižarama obeležena kao "4C Untitled Flatiron Nonfiction Summer 2023", postala je neočekivani bestseler, nakon što su se proširile glasine da je njena autorka zapravo pop pevačica Tejlor Svift.

Delo čiji pisac još nije poznat, već je dostupno u pretprodaji za 45 dolara, ali se uprkos tome što nema ni siže, ni naslov, već popela na drugo mesto najprodavanijih knjiga na Amazonu.

Profimedia
 

Dragi čitaoci...

Edicija "Flatiron" izdavačke kuće Macmillan podstakla je glasine da je reč o knjizi popularne pevačice najavom da će naziv i autor knjige biti objavljeni 13. juna. Takođe je navedeno da knjiga ima 544 strane i da je reč o "biografiji ili autobiografiji" u kojoj će se nalaziti 40 fotografija u boji.

Budući da je najavljen tiraž od milion primeraka za period do 9. jula, mnogi su zaključili da je autor poznat, a prste su zatim upleli fanovi slavne pevačice, koji znaju sve njene omiljene brojke i proširili su glas da upravo ona stoji iza misteriozne knjige, naročito zato što je već najavila novo izdanje svog albuma "Speak Now" za 7. jul.

Profimedia
 

Spekulacije je podgrejala i Tejlor, kada se u najavi za novu verziju albuma svojim pratiocima na društvenim mrežama obratila sa "Dragi čitaoci..."

Istina otkrivena?

Međutim, oduševljenje je splasnulo kada je Variety objavio da "sa sigurnošću može da obavesti javnost da misteriozni autor nije Tejlor Svift".

Spekulacije su, međutim, nastavljene, a nove glasine kažu da iza knjige zapravo stoje članovi korejske grupe BTS, koji trenutno prave pauzu u muzičkoj karijeri, zbog služenja obaveznog vojnog roka.

Profimedia
 

U međuvremenu, mnoge knjižare obećale su povraćaj sredstava kupcima, ukoliko se ispostavi da je reč o memoarima koji oni nisu očekivali, a pojedine su čak otkazale pretprodaju, prenosi Euronews.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike