Spektakularni povratak Barbre Strejsend: Dva nova albuma, memoari i jedno veliko iznenađenje!

19.09.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U svojoj šezdesetogodišnjoj karijeri osvojila je dva Oskara, jedanaest Zlatnih globusa, pet Emija, nagradu Toni i deset Gremija

Spektakularni povratak Barbre Strejsend: Dva nova albuma, memoari i jedno veliko iznenađenje!
Barbra Strejsend - Copyright Profimedia

Legendarna Barbra Strejsend je najavila da će njena nova dva albuma izaći 27. oktobra ove godine pod nazivima "Evergreens: Celebrating Six Decades on Colombia Records" i "Yentl: Deluxe Edition", Na njima će se nalaziti neke od njenih omiljenih numera, kao i jedna sasvim nova pesma. Slavna pevačica i glumica je najavila i izlazak svojih memoara "My name is Barbra" za 7. novembar.

Profimedia
 

Predstojeća dva albuma će biti nešto drugačija od prethodnih. Barbra je objasnila kako i "Evergreens" i "Yentl" u njenom srcu zauzimaju posebno mesto, kao i to da predstavljaju najlepše momente njene bogate karijere. Ideja da albumi zajedno izađu počiva upravo na toj zajedničkoj niti.

Evergreens

Album "Evergreens" sadrži čak 22 klasika iz šezdesetogodišnjeg perioda saradnje sa izdavačkom kućom Colombia Records, koje je lično Barbra odabrala. Ono što ovaj album čini posebnim i drugačijim od ostalih jeste to što na albumu nisu njene najuspešnije ili najpopularnije pesme, već su njeni lični favoriti. Album će takođe biti dostupan i u vinil izdanju, u roze boji i ekskluzivno će se prodavati u Target-u. 

Yentl

Što se tiče "Yentl" albuma, on će predstavljati soundtrack istoimenog filma koji je Barbra napisala, producirala, režirala i u kojem je glumila. Album čini originalan soundtrack iz filma, ali će takođe u kutiji biti i dodatni disk sa demo snimcima iz dnevne sobe u kojoj su Strejsendova i kompozitor Mišel Legran zajedno stvarali sve te pesme. Legran je 1983. godine dobio akademsko prizanje za najbolju adaptaciju za svoj rad na filmu "Yentl". Film je iste godine bio sjajna tačka dodele Zlatnih globusa, kada je pobedio u kategoriji najbolji film, a pored toga je i Barbra dobila priznanje za najbolju režiju, navodi journal.rs. Zanimljivo je tada prvi put ta nagrada pripala ženi.

Profimedia
 

Tokom slušanja albuma, imaćete priliku da čujete ono što je za Barbru bilo od izuzetne emotivne važnosti za njenu karijeru. Jednostavnost emocija koju Strejsendova pruža u notama ovog albuma ostaviće vas nadahnutima. Uz to, ona će 6. oktobra predstaviti nikad ranije objavljen demo snimak njene popularne pesme "Papa can you hear me".

Memoari "My name is Barbra"

Barbra je debitovala na Brodveju 1962. godine u mjuziklu "I Can Get It for You Wholesale", gde je odmah osvojila, kako publiku, tako i muzičke kritičare svojim moćnim glasom i izvanrednom interpretacijom. Uloga u mjuziklu "Funny Girl" donela joj je Oskara za najbolju glavnu glumicu u istoimenom filmu, a njen nastup uz pesmu "People" postao je njen zaštitni znak. 

Profimedia
 

U svojoj šezdesetogodišnjoj karijeri osvojila je dva Oskara, jedanaest Zlatnih globusa, pet Emija, nagradu Toni i deset Gremija. Iako je do sada već objavljeno nekoliko knjiga o njenom životu i karijeri, ovo je prva koju je lično napisala slavna umetnica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike