Otkrivena zarada Roberta Daunija Džuniora: Basnoslovan novac za Ajronmena

02.03.2023

16:00

0

Uloga koja mu je promenila život i izvukla ga iz beznađa

Otkrivena zarada Roberta Daunija Džuniora: Basnoslovan novac za Ajronmena
Robert Dauni Džunior - Copyright Profimedia

Nekada problematični glumac, koji se dugo borio s zavisnošću od droge i alkohola, i koji je zbog svega završio na 180 dana u zatvoru, doživeo je renesansu ulogom u Ajronmenu još 2008. godine.

Premda je na sceni prisutan još od 80-ih godina prošlog veka, Robert Dauni Džunior dospeo je među najplaćenije glumce tek nakon prvog filma o Ajronmenu. Film mu je doneo suludu zaradu ali i popularnost.

Profimedia
 

Vrtoglava cifra zarade

Kada se pobroje svi honorari i ostali prihodi koje je dobio glumeći Ajronmena, dolazi se do vrtoglave cifre od čak 435 miliona dolara.  

Iako mu je prvi nastavak doneo samo 2.5 miliona dolara zarade, u sledećim godinama, Dauni Džunior je itekako profitirao glumeći Tonija Starka.

Osim što je glumio svima omiljenog superjunaka, Dauni Džunior je dobio uloge i u još nekim holivudskim blokbasterima poput Šerloka Holmsa.

Međutim, u potpunosti se posvetio snimanju Marvelovih franšiza, pa je tako za prvi nastavak Avengersa dobio 50 miliona dolara i još procenat od 1.5 milijardi dolara koliko je film zaradio u bioskopima.

Profimedia
 

Najplaćeniji glumac u 2013. godini

To ga je učinilo najplaćenijim glumcem u 2013. godini.

U sledeće dve godine Robert Dauni Džunior je s filmovima "Ajron Men 3" i "Avengers: Age of Ultron" filmovima zaradio ogromnih 75 miliona dolara.

Premda je titulu najplaćenijeg glumca 2016. godine dobio Dvejn Džonson, RDJ je te godine inkasirao još 33 miliona dolara, iako je glumio sporednu ulogu u filmu o Kapetanu Americi.

U 2017. godini zaradio je 48 miliona dolara, ali najveća zarada mu je tek sledila.

Snimajući Spajdermena i Avengerse u 2018. godini, Robert Dauni Džunior je zaradio čak 81 milion dolara i još je uzeo procenat od dve milijarde dolara koliko su filmovi zaradili u bioskopima.

Za poslednji film u Avengers serijalu dobio je više od 20 miliona dolara i još oko 55 miliona dolara od zarade u bioskopima. I sav taj novac zaradio je isključivo na Iron Manu i Marvelu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike