Danijel Redklif radi na filmu o kaskaderu koji je tokom snimanja "Harija Potera" slomio vrat i ostao paralizovan (FOTO)

27.10.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Njih dvojica su veliki prijatelji

Danijel Redklif radi na filmu o kaskaderu koji je tokom snimanja "Harija Potera" slomio vrat i ostao paralizovan (FOTO)
Copyright Profimedia

Danijel Redklif učestvovaće u realizaciji novog dokumentarnog filma u HBO produkciji, "David Holmes: The Boy Who Lived". Osim što će se pojaviti kao jedan od gostiju koji će pričati o Holmsu, glumac će biti i izvršni producent.

Profimedia
 

Dejvid Holms je radio kao kaskader na filmovima o Hariju Poteru, od prvog dela serijala sve do predzadnjeg, kada se dogodila stravična nesreća u kojoj je, tokom snimanje jedne scene, slomio vrat i ostao paralizovan.

"Film je priča o odrastanju kaskadera Dejvida Holmsa, neverovatnog gimnastičara iz Eseksa, koji je odabran da glumi dvojnika Danijela Redklifa u prvom filmu o Hariju Poteru. Tokom sledećih deset godina njih dvojica su stvorili neraskidivu vezu, ali u pretposlednjem filmu tragična nesreća na setu okrenula je njegov svet naglavačke. Dok su se Danijel i Holmsove kolege kaskaderi okupili kao podrška Dejvidu i njegovoj porodici, njegov duh i borbenost, postao im je najveći izvor snage i inspiracije", navodi se u zvaničnom sinopsisu filma, prenosi Variety. 

 

 

Nema načina da glumite pad niz stepenice

Osim toga, dokumentarac se osvrće i na odrastanje u nesigurnom svetu profesije kaskadera i na prijatelje koje je Holms stekao. On i Danijel su godinama prijatelji, a tokom pandemije su u podkastu "Cunning Stunts" istakli važnost kaskadera u Holivudu.

Profimedia
 

- Mislim da postoji mit da su kaskaderi neki superjunaci. Kada gledaoci vide nešto stvarno bolno ili užasno na filmu, misle da je to vizuelni efekat ili da postoji neki pametan, siguran način da se to uradi. Često to nije slučaj. Nema načina da glumite, na primer, pad niz stepenice. Kad vas udari auto, i dalje vas udari auto, čak i ako ide sporije nego inače. Pronađe se najsigurniji način da se to uradi, ali svejedno može da bude i te kako bolno - rekao je Redklif.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike