Finale serije "Fear The Walking Dead": Ko je glavni ženski lik, hladna heroina koju jedni vole, a drugi mrze (FOTO)

21.10.2023

11:00

0

Simbol lika koji odmah razmišlja za pedalj isped drugih

Finale serije "Fear The Walking Dead": Ko je glavni ženski lik, hladna heroina koju jedni vole, a drugi mrze (FOTO)
Medison Klark tumači glumica Kim Dikens - Copyright Promo / AMC

Dok iščekujemo finale serije "Fear The Walking Dead", koje će biti prikazivano ponedeljkom, počevši od 23. oktobra na AMC-u, osvrnućemo se na karakterističnost glavnog ženskog lika serije - Medison Klark, koju tumači Kim Dikens.

Ko je Medison Klark?

U ulozi protagoniste serije, Medison se pojavljuje u seriji od 1. do 4. sezone, a zatim se vraća u istom duhu u 7. sezoni. Medison je bivši savetnik u srednjoj školi Paul R. Villiams. Ona je majka Nika i Alisije i bivša supruga Stivena Klarka.

Promo / AMC
 

Ona je takođe bivša supruga profesora engleskog i kolege u školi, Travisa Manave. Kasnije, Medison postaje stalni i visoko rangirani član zajednice Broke Jaw Ranch zajedno sa svojom porodicom, radeći kao lični asistent Troja Ota. Nakon uništenja brane Gonzales, Medison nailazi na Alteju kada postaje i vođa zajednice Dell Diamond Baseball Stadium, sve do pada istog.

Kroz prve tri sezone gledaoci imaju priliku da prepoznaju Klarkovu kao energičnu i izuzetno inteligentnu ženu koja je motivisana opstankom i svetlom budućnošću svoje dece.

Ona predstavlja simbol lika koji u samom startu razmišlja za pedalj isped drugih i na taj način uspeva brzo da se prilagodi novonastalim situacijama. Ženski lik koji pored toga što deluje odlučno, u isto vreme odaje utisak hladnog heroja, podelio je gledaoce na one koji gaje manje simpatija i one koji gaje više istih ka Klarkovoj.

Promo / AMC
 

Jedno je sigurno, okrutna prošlost i neizvesna sadašnjost koju proživljava Medison upravo gradi njenu prirodu koja je kroz sve sezone vođena nagonom za preživljavanjem.

Žrtva koja otvara nova vrata

U četvrtoj sezoni, Medison je napravila najveću žrtvu zaključavši se u Dell Diamond kako bi spasila Alisiju, i ostale prijatelje, Viktora Stranda i Lusijana. U tom trenutku gledaoci su se pozdravili sa likom Medison, verujući da je mrtva. Međutim, Medison se vraća kao preživela u sedmoj sezoni.

Pridružuje se misterioznoj zajednici PADRE, kidnapujući decu od njihovih roditelja i preseljavajući ih u PADRE zajednicu sa željom da im obezbedi bolje živote. Ubrzo upoznaje Morgan Džons i dobija informacije o sudbini svoje dece. Pridružuje se Morganovoj grupi i posvećuje se ispravljanju svojih grešaka i uklanjanju PADRE-a.

Promo / AMC
 

Navodna smrt Klarkove razočarala je i rastužila mnoge fanove serije. Preovladao je utisak da je lik Medison imao još toga da ispriča i pokaže. To je izjavila i sama Kim Dikens, podelivši sa fanovima svoju reakciju u trenutku kada saznaje da je za Klarkovu FTWD putovanje završeno u 4. sezoni.

- Bio je to veliki šok za mene. Osećala sam da Medison ima još priča da ispriča i još puteva da izgradi.. Mogla je da krene u različitim pravcima. Mogla je da postane negativac.

Promo/AMC
 

Bila sam spreman na sve, da odem dalje i dublje sa njom. Njena smrt je u tom trenutku bila prelep trenutak požrtvovanja, ali sam zamislila drugačiju smrt. Epizoda je bila prelepa, ali me u isto vreme iznenadila - navodi se u kritici tvguide.com.

Povratak Dikensove bio je izvestan, a veliki broj fanova dočekao je ovu vest sa oduševljenjem i uzbuđenjem.

Finale serije - neočekivani obrt

U poslednjem delu serije, Medison će se susreti sa velikim izazovima. Njena misija, a to je izgradnja PADRE-a kao sigurnog utočišta kakvo je trebalo da bude stari Stadium, se nastavlja. Ali pred toga, Troj Oto se vraća u igru (za koga se mislilo da je mrtav nakon što ga je Medison udarila čekićem u glavu).

Promo/AMC
 

Razrešenje situacije ćemo moći pratimo već od 23. oktobra na AMC-u (u 22:00h po srednje-evropskom vremenu).

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike