Glumica iz filma "The Nun" tuži Warner Bros: Iskoristili njen talenat (FOTO/VIDEO)

19.08.2023

13:00

0

Ovaj horor bio je veliki hit a uskoro stiže i nastavak

Glumica iz filma "The Nun" tuži Warner Bros: Iskoristili njen talenat (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "The Nun" - Copyright Profimedia

Film "The Nun", bio je ogroman hit za Warner Bros. Zaradio je 365 miliona dolara širom sveta nakon što je objavljen 2018. godine, što ga čini najprofitabilnijim filmom u Conjuring univerzumu Warner Brosa.

Kao demonski entitet, glumica Boni Arons se pojavljuje u svakom delu marketinga za film i njegov predstojeći nastavak - ali glumica sada tvrdi da Warner Bros krije koliko su profitirali od njenog lika kako bi joj smanjili dobit, i zbog toga, je ona odlučila da tuži studio.

Profimedia
Boni Arons

Tužba, koja je prvo objavljena danas, navodi WB, New Line Cinema i Scope Productions LLC za kršenje ugovora, kršenje obaveze dobre vere i poštenog postupanja, i računovodstva.

Iskoristili njen talenat i kreativnost

U tužbi se tvrdi da su "iskoristili talenat, kreativnost i lik Boni Arons kako bi došli do ogromnog finansijskog uspeha" i da ona nije adekvatno kompenzovana u skladu sa njenim ugovorom.

Profimedia
 

Prema tužbi, njen ugovor je podrazumevao "fiksnu kompenzaciju" od 71.500 dolara za njen rad na filmu "The Nun", plus moguće dodatne bonuse na blagajni koji su joj na kraju doneli dodatnih 175.000 dolara, "ali je takođe zahtevao da gospođa Arons dobije deo bruto prihod od robe koju Warner Bros. proda, a koji eksploatiše lik gospođe Arons."

Profimedia
 

"Umesto isplate na transparentan način", tvrdi tužba, Warner Bros prikriva i krije pravi iznos zasluženog udela gospođe Arons u prihodima od prodaje merch-a, i nastavlja da je eksploatiše."

Nadalje, tvrdi da je WB između 12. maja 2019. i 30. septembra 2022. godine poslao glumičinim predstavnicima niz pisanih izjava koje pokazuju udeo prihoda od prodaje merch-a glumice, "ali su bile nespojive sa obimnim aktivnostima Warner Bros. za lik gospođe Arons."

Za sada još nema odgovora iz Warner Brosa.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike