Poslednja uloga Marlona Branda bila je u filmu koji nikada nije prikazan: Šokantan i provokativan (VIDEO)

24.08.2023

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Samo tri nedelje nakon završetka snimanja slavni glumac je preminuo

Poslednja uloga Marlona Branda bila je u filmu koji nikada nije prikazan: Šokantan i provokativan (VIDEO)
Marlon Brando - Copyright Profimedia

Iako svi ljubitelji filma znaju većinu njegovih kultnih uloga, malo je poznata činjenica da je poslednja uloga slavnog Marlona Branda bila u filmu koji verovatno nikad neće ni biti objavljen. Tokom karijere, legendarni glumac je igrao u više od pedeset filmova, među kojima je "Kum" svakako najpoznatiji.

Profimedia
 

Pred kraj 20. veka, zdravlje je počelo da mu se pogoršava, jer je imao problema sa dijabetesom i upalom pluća, a i reputacija u Holivudu mu je bila sve lošija. Ipak, bez obzira na to i dalje je bilo reditelja koji su želeli da ga angažuju za svoje projekte, a među njima i Bob Bendetson i Piter Sin, koji su radili kao scenaristi i reditelji na animiranim serijama "Simpsonovi" i "Family Guy".

Snimao obučen kao starica

Početkom 21. veka, oni su započeli rad na animiranoj superherojskoj komediji pod nazivom "Big Bug Man", u kome je Brando trebalo da pozajmi glas jednom korumpiranom šefu u fabrici slatkiša. Međutim, njemu se više dopala druga uloga i tako je postao Mrs. Sour, starica koju su opisivali kao neprijatniju verziju Vilija Vonke. Snimao je svoje deonice kod kuće, potpuno obučen kao starica kako bi bolje ušao u lik i rekao je da mu je bilo veoma zabavno.

Profimedia
 

Zašto film nikada nije prikazan?

Samo tri nedelje nakon što je snimio ovu ulogu, Brando je preminuo od plućne fibroze i mnogi su željno iščekivali njegov poslednji projekat, međutim on nikada nije ugledao svetlost dana. Ne zna se da li je film ikada zaista završen, ali je njegov datum izlaska odlagan nekoliko puta i mnogi veruju da je bio previše smeo i provokativan za svoje vreme i da zato nije bio dobar trenutak da se predstavi publici.

Profimedia
 

Inače, poslednje Brandove uloge su u filmu "The Score" iz 2001, u spotu za pesmu "You Rock My World" Majkla Džeksona iz iste godine i nekoliko kratkih rečenica u video-igri "Godfather" iz 2006. godine. Osim toga, Brajan Singer je iskoristio deo scena koje je snimio za "Supermena" 1978. godine za svoj film "Superman Returns" iz 2006. godine, navodi Collider.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike