Da li je novi Spilbergov film unapred osuđen na propast zbog glumca sa kojim će raditi: "Niko ovo ne želi" (FOTO)

09.10.2023

10:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Obožavaoci nisu oduševljeni ovom saradnjom

Da li je novi Spilbergov film unapred osuđen na propast zbog glumca sa kojim će raditi: "Niko ovo ne želi" (FOTO)
Stiven Spilberg - Copyright Profimedia

Studio Universal Pictures radi na biografskom filmu o životu Martina Lutera Kinga mlađeg, koji će biti snimljen po knjizi "King: A Life", koju je napisao Džonatan Eig, a koja se smatra jednom od najboljih biografija o poznatom političkom aktivisti, navodi Deadline.

Film će režirati Kris Rok, a uz njega će na ovom ostvarenju raditi i čuveni Stiven Spilberg, koji će biti izvršni producent.

Profimedia
 

Spilberg je od 2009. godine vlasnik prava na dela Martina Lutera Kinga mlađeg, što uključuje i njegov poznati govor, zbog čega dosad nismo imali priliku da vidimo nijedan autentičan film o američkom borcu za prava crnačkog stanovništva. Na primer, u filmu "Selma" iz 2014. godine, svi govori su bili izmišljeni kako ne bi došlo do povrede autorskih prava. 

Oštre kritike obožavalaca

Obožavaoci imaju podeljena mišljenja oko nadolazećeg biografskog filma, navodi index.hr. Iako bi većina želela da vidi kvalitetan film o Kingu mlađem, skeptični su oko izbora reditelja. 

Profimedia
 

"Zanimljiv izbor reditelja", "Oduvek mi je bilo neverovatno glupo i čudno da Spilberg ima filmska prava na poznati govor Martina Lutera Kinga mlađeg", "Siguran sam da postoji bolji reditelj", "Ranije su ljudi morali da idu u filmske škole kako bi bili reditelji, a sada samo treba da glumite u par loših filmova, kažete nekoliko šala i pustiti propalog glumca da vas ošamari, kako bi vam producenti dali neki projekat", "Niko ne želi ovo", samo su neki od komentara na Reddit-u.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike