Za vikend je najavljeno lepo vreme: Uživajte u džez muzici sa preko 100 muzičara iz zemlje i sveta!

18.10.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

39. Beogradski džez festival trajaće od 24. do 29. oktobra

Za vikend je najavljeno lepo vreme: Uživajte u džez muzici sa preko 100 muzičara iz zemlje i sveta!
Copyright Profimedia

Luis Armstrong je govorio da postoje dve vrste muzike, dobra i loša, a da je džez, koji on svira, dobra. Čak i ako ste u grupi onih koji ne puštaju džez u opušteno nedeljno popodne, morate se složiti da ima nečega zaista magičnog i opuštajućeg u ovim melodijama.

Beograd tradicionalno početkom jeseni postaje prestonica džeza, a ove godine po 39. put održava se Beogradski džez festival, manifestacija od posebnog značaja za srpsku prestonicu. Dom omladine Beograda, organizator festivala, od 24. do 29. oktobra publici će predstaviti preko 100 vrhunskih džez muzičara iz zemlje i sveta.

Promo/Beogradski džez festival
 

Tokom vikenda, kao jedna od najavnih aktivnosti najstarijeg srpskog džez festivala, u uslužnom centru opštine Stari grad održane su muzičke radionice za decu. Naši najmlađi sugrađani imali su prilike da uče o osnovama džez muzike, muzičkom bontonu i muzičkim instrumentima. Na ovaj način, kod dece su razvijane kulturne potrebe, sa ciljem da će, ako nastave da ih razvijaju na ovakav način, jednog dana postati aktivna publika ovog i drugih muzičkih dešavanja.

Besplatan koncert

U okviru predprograma Beogradskog džez festivala, u subotu, 21. oktobra od 11 sati u Parku Vojvode Vuka, biće organizovan besplatan koncert Petra Zorkića, kantautora čije stvaralaštvo obuhvata džez, fank i soul i koji je aktivan na klupskoj sceni prestonice. Zorkić je nastupao na brojnim manifestacijama, a sarađivao je i sa značajnim imenima domaće muzičke scene, kao što su Vasil Hadžimanov i Marko Louis.

Promo/Stanislav Milojković
 

Ukoliko ste u većinskoj grupi onih koji se raduju najavljenom lepom vremenu za vikend i poslednjem pozdravu letu, iskoristite vreme na najbolji način, uz sunčeve zrake i zvuke džeza i tako se pripremite za kvalitetan muzički program koji nas očekuje na 39. Beogradskom džez festivalu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike