Predstave "Pučina" i "Moj muž" u okviru "Ohridskog leta": JDP na festivalu u Severnoj Makedoniji

18.08.2021

10:32 >> 10:26

0

U predstavi Egona Savina, koja je premijerno izvedena 10. aprila ove godine na Sceni Ljuba Tadić, igraju Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović

Predstave "Pučina" i "Moj muž" u okviru "Ohridskog leta": JDP na festivalu u Severnoj Makedoniji
Copyright Sloboda Mićalović i Nenad Jezdić, predstava "Pučina" Promo/Nebojša Babić

Jugoslovensko dramsko pozorište učestvovaće na Festivalu “Ohridsko leto” u Severnoj Makedoniji sa dve predstave. U četvrtak, 19. avgusta, na festivalu će biti izvedena predstava “Moj muž” Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić dok će dan kasnije, u petak 20. avgusta, publika u Ohridu imati priliku da gleda predstavu “Pučina” Branislava Nušića u režiji Egona Savina.

Komad “Moj muž”, koji je premijerno izveden 18. aprila na sceni Studio JDP, u julu je gostovala u Raški i na Belefu. Već u septembru predstava putuje u Topolu na Festival duodrame, a krajem oktobra će gostovati u Banjaluci (BiH). U predstavi igraju Jovana Belović i Sanja Marković.

Predstava “Moj muž” / Promo / Nebojša Babić

U predstavi “Pučina”, koja je premijerno izvedena 10. aprila ove godine na Sceni “Ljuba Tadić” igraju Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Jovana Belović, Janko Cekić, Marko Baćović, Maja Kolundžija Zoroe i Bogdana Obradović.

Nenad Jezdić i Sloboda Mićalović, predstava “Pučina”, Promo/Nebojša Babić

Melodrama o ambicioznoj mladoj ženi koja se udala iz ljubavi za čoveka sa premalo profesionalnih i životnih ambicija učestvovala je na Pozorišnom festivalu “Nušićevi dani” u Smederevu u junu, a u oktobru će učestvovati na Pozorišnom festivalu “Joakim Vujić” u Vranju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike