Tom Henks o "crnoj smrti" i omiljenom filmu u kom nije igrao: Svi su spominjali tu reč od tri slova (VIDEO)

08.10.2023

08:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Drugi svetski rat je ostavio neizbrisiv trag na glumčevo detinjstvo

Tom Henks o "crnoj smrti" i omiljenom filmu u kom nije igrao: Svi su spominjali tu reč od tri slova (VIDEO)
Tom Henks - Copyright Profimedia

Tom Henks je u svojoj dugogodišnjoj karijeri igrao u brojnim ratnim filmovima, od "Spašavanja redova Rajana" do ostvarenja "Greyhound" iz 2020. godine. Glumac se nekoliko puta našao i iza kamera nekih od najboljih ratnih serija - radio je kao producent uz Stivena Spilberga na projektima "Braća po oružju" i "Pacifik", a trenutno snimaju mini-seriju "Masters of the Air".

Profimedia
 

Glumac je u jednom intervjuu, na pitanje zašto toliko voli ratne filmove, rekao da je Drugi svetski rat imao veliki uticaj na njegovo odrastanje i formiranje, jer su mu oba roditelja preživela rat i stalno su pričali o svojim iskustvima.   

Crta koja je zauvek podelila život

- Od moje sedme godine pa nadalje, svaka odrasla osoba u mom životu je stalno spominjala tu reč od tri slova - "rat". Pričali su o ratu kao da je nekakva crta koja im je zauvek podelila život. Postojalo je vreme pre rata, zatim rat, i onda je ostalo samo ono što je došlo posle njega. Govorili su o tome kao o razdoblju kada je "crna smrt harala svetom" - otkrio je Henks.

Profimedia
 

Iako je rođen 1956. godine, više od 10 godina nakon kraja Drugog svetskog rata, on je ostavio neizbrisiv trag na glumčevo detinjstvo. Stoga ne čudi da se na listi njegovih najdražih filmova svih vremena često nalaze i ratni filmovi, navodi index.hr. Glumac je tako u jednoj objavi na Reddit-u otkrio da mu je rediteljska verzija filma "Das Boot", koju potpisuje Volfgang Petersen, jedna od najdražih u kojima nije imao priliku da igra. 

Čuvena priča o podmornici

"Das Boot" je nemački ratni film iz 1981. godine, koji prati posadu jedne podmornice koja plovi Atlantskim okeanom. Rediteljska verzija filma je objavljena 1997. godine, a traje tri sata i 40 minuta. Film je oduševio publiku širom sveta, a Petersenu je doneo Oskara za najboljeg reditelja i najbolji scenario. Stekao je veliku slavu jer je uz uzbudljive pomorske bitke prikazana i kompleksnost Drugog svetskog rata - skoro svi članovi posade su imali različite ideologije i samo jedan od njih je bio strastveni pobornik nacističkog režima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike