Kostim Leonarda Dikaprija iz "Titanika" na aukciji: Očekuje se da će biti prodat za astronomsku cifru (FOTO)

04.10.2023

17:00

0

Sastoji se iz starih pantalona, bele košulje sa dugim rukavima i prsluka

Kostim Leonarda Dikaprija iz "Titanika" na aukciji: Očekuje se da će biti prodat za astronomsku cifru (FOTO)
Copyright Profimedia

Film "Titanik" koji govori o jednoj od najvećih katastrofa na okeanu snimljen je pre 25 godina ali i dalje ne prestaje da izaziva divljenje. I danas, nakon tri decenije mnogi iz sećanja ne mogu da izbrišu legendarne scene sa Kejt Vinslet i Leonardom Dikapriom.

Profimedia
 

Tada još uvek mladi, Kejt i Leonardo su postali planetarne zvezde.

Aukcija u Londonu

Kostim koje je nosio Dikaprio kao Džek u filmu sada može da se kupi na aukciji. Pretpostavlja se da će dostići cifru između 115.000 i 230.000 dolara.

Čuveno Leovo odelo se sastojalo iz starih pantalona, bele košulje sa dugim rukavima i prsluka, dok na etiketi svuda piše njegovo ime i vremenska odrednica, avgust 1996. godine.

Profimedia
 

Aukcija će se održati u Londonu od 9. do 12. novembra.

Kultni status u sedmoj umetnosti

Filmski ljubavni spektakl Džejmsa Kamerona debitovao je u bioskopima 19. decembra 1997. godine i nalazi se na trećem mestu filmova sa najvećom zaradom u istoriji kinematografije.

Neverovatne dve milijarde dolara „Titaniku“ su obezbedile kultni status u sedmoj umetnosti.

Profimedia
 

 

Podsetimo, velelepni „Titanik“, koji su mnogi smatrali praktično nepotopivim, potonuo je u sudaru s ledenim bregom, a broj ljudskih žrtava u ovoj pomorskoj nesreći život bio je 1.500.

Još otkad je „Titanik“ postao najgledaniji film svih vremena, vodi se debata o tome da li je Rouz pustila Džeka da umre time što mu nije omogućila da se popne na improvizovani čamac za spasavanje dok su plutali okeanom.

Profimedia
 

 

Prema istorijskim dokumentima, spasioci su preživele sa „Titanika“ tražili 45 minuta, a Džejms Kameron je eksperimentom dokazao da Džeku u filmu, iako je svima teško to da prihvate, ipak nije bilo spasa.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike